Larin izbor – mjesto snimanja

Svi vi koji ste pogledali makar jednu epizodu hrvatske dramske serije „Larin izbor“ autorice i producentice Jelene Popović Volarić predivan okoliš u kojem je snimana serija. Za one koji nisu znali serija je snimana na raznim lokacijama u Splitu i Lovranu dok su scene interijera snimane u studiju u Zagrebu, na 22 seta koji se prostiru na površini od 2000 kvadratnih metara. Ova serija ima povezanost s morem koje se može smatrati čak glavnim likom u seriji, likom koji je Lari oduzeo, ali i vratio Jakova. Zbog te povezanosti većina vanjskih scena serije snimana je u škveru ili na Splitskoj rivi.

Radnja ova serije, ali i predivne lokacije na kojima je ova serija snimana je razlog zašto je ova serija prodana u 17 zemalja u svijetu kao što su Češka, Slovačka, Slovenija, Makedonija, Crna Gora , Bosna i Hercegovina, ali i u zemljama Bliskog Istoka. Ne bi se trebali čuditi ako nam dođu ovo ljeto kao turisti  i budu htjeli vidjeti mjesto na kojem se Lara opraštala od Jakova ili krčmu, omiljeno okupljalište svih likova u seriji, ali i sve one ulice kojima su Lara, Jakov, Nikša i ostali likovi serije prolazili u potrazi za malenim Zlajom kojeg je otela Vjera. Možda bi Turistička zajednica Split mogla razmisliti o tome da započne naplaćivati ulaznice za posjet škveru svim pravim ljubiteljima serije, naravno još veći uspjeh bi imali kad bi ulaznice prodavao Jakov odnosno  Ivan Herceg ili Dinko odnosno Filip Juričić za djevojke koje vole zločeste dečke.

Dokaz velike popularnosti Larinog izbora te odličnog izbora lokacija snimanja je to što je na lažnom grobu koji je bio iskopan za potrebe snimanja pogreba netko od ljubitelja serije ostavio cvijeće i svijeće. Ako vam to nije dovoljan dokaz o popularnosti ove serije onda imamo za vas još jednu zanimljivu priču. Jednom bračnom paru toliko se svidjela lokacija snimanja serije da su zamolili produkciju Larinog izbora da na setu serije naprave fotografije koje će krasiti njihov vjenčani album.

Slični članci