Što su Morfogenetska (Morfička) polja

Američki biolog Rupert Sheldrake je tvorac teorije morfogeničkih polja te je tim svojim radom stekao status znanstvenog heretika jer je predložio teoriju koju instrumenti ne mogu izmjeriti i koja se događa na nevidljivom, energetskom nivou.

Priča počinje sa dugogodišnjim istraživanjima ponašanja majmuna gdje je primjećeno kako su prvo polako jedan od drugoga učili vještinu neuobičajenu za njihovo ponašanje no u jednom trenutku kada se postigla kritična masa majmuna sa tim znanjem, znanje se velikom brzinom proširilo na ostatak populacije i što je još nevjerojatnije na populaciju majmuna s kojima ovi nisu bili ni u kakvom fizičkom kontaktu. Taj se pojam nazvao fenomen stotog majmuna.

Sheldrake je predložio teoriju morfogeničkih (morfičkih) polja. To je energetska struktura, nevidljivo energetsko polje koje nas okružuje i koja nosi određene informacije. Naša je svijest povezana s morfičkim poljima s kojima dijeli informacije. Morfičkih polja ima bezbroj a svaki pojedinac, jedinka ili bilo koji oblik života može biti dio više morfičkih polja te doprinositi kolektivnom polju u kojem se nalazi. Zauzvrat polje čini dostupnom svjesnost cijelog polja svakom pojedincu.

Neke od informacija prema Sheldrakeu koje se nalaze u kolektivnoj svjesnosti morfičkih polja su i informacije za izgradnju živih organizama. Znanost zna kako su kod rađanja novog organizma sve stanice jednake a tek se poslije počinju razlikovati. No još se definitivno ne zna kako stanice znaju kako se i na koji način mijenjati kako bi počele tvoriti različite organe kao dijelove organizma. Teorija svijesti morfičkih polja ovaj dio objašnjava u potpunosti. Dakle, novi organizam prima informacije iz koletktivne svijesti morfičkog polja.

Svaka osoba rađa se kao zasebno morfičko polje sa vlastitom svješću i vlastitom autentičnošću. S vremenom kako se razvija „sklapa ugovore“ sa postojećim morfičkim poljima edukacije, zdravstva, društvenih konvencija te se prema tome oblikuje u osobu no i sve se više udaljava od izvornog morfičkog polja. Od svakog polja u kojem se nalazi osoba nešto dobija jer ga polje time privlači no i ulaže vlastitu energiju u polje. Pravilo je da pojedinac uvijek čini više za polje nego polje za njega.

Morfička polja dijelimo u dva osnovna smijera. Visokovibratorna i niskovibratorna morfička polja. Razlikuju se po frekvencijama na kojima vibriraju, tako su niskovibratorna polja polja straha, bijesa, ljutnje, agresije, nedostatka, nepotpunosti, ljubomore i svih ostalih negativnih osjećaja dok su visokovibratorna polja ljubavi, podrške, sloge, učenja, napredovanja, mira, stabilnosti, uspjeha…

Osim vibracije polja nose informacije koje se odnose na sve koji se nalaze u tom polju. Dakle, polje pušača u pravilu skraćuje prosjek dužine života od nekih zdravijih polja. Osim toga, polja određuju i druge parametre pa se stoga možemo razboljeti ili ne doživjeti gripu kada se čini da ju svi oko nas imaju. Tako se jednostavnim shvaćanjem u kojem je netko polju mogu predvidjeti neke okolnosti života osobe. Ovo je prepoznato i npr. osiguravajuća društva značajno koriste ova saznanja u procjenama visine polica životnog osiguranja iako to nije nazvano morfičkim poljima nego statističkim podacima.

Većina morfičkih polja stvorenih od kada je civilizacije i borbe za vlast postaju niskovibratorna. Mi upadamo u polja i stvaramo afinitete prema određenim poljima još prije rođenja dok prikupljamo informacije od naših roditelja. Stoga je velika vjerojatnost kako ćemo imati puno sličnosti sa svojim roditeljma i njihovim životom.

Dobra vijest je da se iz morfičkog polja može izaći. Kako i koliko će to teško biti ovisi o samom polju. Problem sa izlaskom iz polja je što nas polje ne želi pustiti jer odlaskom nekog njegovog dijela sam opstanak polja biva ugrožen. Mehanizmi na koje nas polja pokušavaju zadržati su različita no jedan od omiljenih mehanizama je „sigurnost“. Zbog toga veliki broj ljudi radi stvari koje ne voli ali koje mu osiguravaju određenu sigurnost i stabilnost umjesto da krenu prema visokovibratornim poljima no tada idu na put u nesigurno.

Na koji se način možemo izvući iz neželjenog polja?
Prvo je važno shvatiti i prihvatiti kako smo u određenom morfičkom polju. Želimo li prestati pušiti, važno je shvatiti kako pušenje nije dio nas nego smo samo upali u niskovibratorno morfičko polje pušenja. Slijedeće je skupiti dovoljno energije kako bismo mogli napustiti neželjeno polje. To se može postići vježbom i različitim tehnikama no i samim uskraćivanjem davanja energije polju iz kojeg želimo izaći. Stoga moramo shvatiti mehanizme na kojima djeluje i korak po krak svaki dan mu davati sve manje energije. Time oslabljujemo vezu s poljem i sve nam je lakše izvući se.

Kako se priključiti visokovibratornim poljima? Ovo je još jednostavnije. Podignimo vibraciju što radimo opet dizanjem energetskih nivoa i izlaskom iz niskovibratornih polja. Zatim počinjemo rezonirati sa visokovibratornim poljima te tako postajemo njihov dio.

Zapamtite da će vam se u životu prilike za povezivanje s poljima događati u rasponu vibracije u kojoj vibrirate. Dakle ako se oko vas „muvaju“ samo negativni i neželjeni programi, to je znak da morate dići vibraciju te se tako dovesti u priliku vibrirati na višim nivoima.

Slični članci