Kako odabrati ime za ljubimca

Ovo je tema za sve one koji su prvi puta dobili kućnog ljubimca. Na vama je sada da svome ljubimcu date ime. Na prvi pogled vam se to čini jako jednostavnim, no to ustvari uopće nije tako i morati ćete pripaziti na nekoliko stvari. Sve životinje nisu iste, i ne možete psu i zecu davati jednake nadimke ili jednaka imena. Morate vidjeti sa kakvom životinjom ćete živjeti i onda odlučiti o imenu. Ako vam na pamet ne pada baš nikakvo ime, imate na internetu veliki broj tablica imena za razne životinje, pa se na taj način i pomoću tih tablica možete malo bolje informirati o imenima za pojedine životinje. Dati ćemo vam također nekoliko savjeta i nekoliko primjedbi na koje bi ste trebali paziti kada dajete ime svojem novom kućnom ljubimcu. Prvo na što ćete morati pripazi je koliko je to ime često.

JEDINSTVENO IME

Ime vašeg kućnog ljubimca mora biti jedinstveno. Možete se poigrati sa nekoliko imena i dati mu neko ime koje nema niti jedan drugi ljubimac. Probajte si zamisliti da odete recimo u park sa svojim psom, i u tom parku bude još 50 drugih pasa. Barem jedan od tih pasa će se zvat Rex,Max ili nekako treće. Vi kada pozovete svog psa on mora shvatiti da zovete baš njega i koliko god vam to čudno zvučalo, on mora znati da je njegovo ime jedinstveno. Probajte zamisliti da se derete neko ime i na vas se zaleti hrpa pasa. To prvo neće biti dobro za vas jer očito na vas hrli hrpa pasa, a još manje će biti dobro za vašega ljubimca jer neće shvatit zašto na vas ide toliko drugih pasa. On dakle mora shvatiti da zovete samo njega i da je njegovo ime jedinstveno. Isto tako nitko drugi kada se dere i traži svoga psa neće dozivati njegovo ime i zbunjivati ga.

ODABERITE IME KOJE VAMA NEŠTO ZNAČI

Nemojte odabrati neko ime koje će kod vas ili kod vaših prijatelja izazivati smijeh. Dosta ljudi daje ime svojemu ljubimcu kako bi se sprdali i pokušali ispasti frajeri pred svojim prijateljima. To odmah u startu znači da je vaš ljubimac već na samome startu neka vrsta šale. Kada birate ime morate dati svome ljubimcu neko koje će i vama nešto značiti. Pod time mislimo to da možda imate nekoga do koga vam je stalo, ili ste izgubili nekoga, ili nešto slično. Probajte napraviti neku kombinaciju toga imena i dajte ju svojemu ljubimcu. Tako će vam od samoga početka već više značiti, jer svaki puta kada spomenete njegovo ime oko srca će vam odmah biti toplije. Zapamtite ime svojemu ljubimcu dajete i zbog sebe i zbog njega, a ne zato da bi ste impresionirali nekoga drugoga.

MORATE DATI IME SUKLADNO ŽIVOTINJI

Ovisno koju životinju imate, takvo ime morate i dati. Morate imati na umu da neke opasnije životinje, malo veći psi ili možda u nekom slučaju i životinje koje su po prirodi malo divlje, moraju imati malo strože ime. Tako recimo morate dati ime koje će zvučati čvrsto. Ne možete recimo svome vučjaku dati ime medo ili slatki ili tako nekako. Morate mu dati neko ime koje kada kažete zvuči čvrsto i on osjeti u vašemu glasu da ste njegovo ime pozvali sa puno autoriteta i da taj autoritet zaslužujete. Ime mu nemojte tepati ni kada napravi nešto dobro, nego samo kažete njegovo ime i pogladite ga kako bi shvatio da mora raditi dobre stvari, no da vaš autoritet nikako ne smije biti u pitanju. Sada znate kako i na koji način trebate davati imena svojim životinjama. Životinjama koje ne razumiju baš imena, kao recimo hrčak ili zec, slobodno im dajte neko ime koje vam zvuči slatko, no sa ozbiljnijim i opasnijim životinjama i vi morate biti ozbiljniji.

Slični članci