Glasan susjedov pas

Ako imate susjeda koji ima psa, onda znate u čemu je problem prije nego što uopće krenete čitati ovaj članak. Kako riješiti problem vašeg susjeda? To njemu možda nije problem jer se naviknuo, ne brinite i vi ćete nakon nekoliko godina, no sigurno da je problem jer ne možete spavati, rano vas budi, remeti vam koncentraciju, ne možete čitati… Drugim riječima ne želite biti doma jer vas to čini nervoznim i vaše vrijeme ili vrijeme za odmor nije dovoljno kvalitetno iskorišteno. Svakom čovjeku je potreban mir, i nemojte se ljutiti na susjedovog psa jer on sigurno nije kriv za ništa. Kako dijete nije krivo što plače, tako niti pas nije kriv što laje. Kriv je njegov vlasnik, u ovom slučaju vaš susjed. Postoji nekoliko načina kako riješiti ovaj problem. Neki su preporučljivi, no neki baš i nisu i njih ćete morati iskoristiti u trenutcima kada mislite da više ništa drugo ne možete napraviti. Krenuti ćemo sa vjerojatno najlakšim načinom.

PRIČAJTE SA SVOJIM SUSJEDOM

Ovo se odnosi i na one koji su dobri sa svojim susjedima, i na one koji nisu dobri. Ako ste vi i vaš susjed u dobrim odnosima, kada dođete kod njega žaliti se na njegovog psa, on će to ozbiljno shvatiti i učiniti će sve kako bi svog psa ušutkao. Napraviti će to jer ako si je dobar s vama zna da ne pretjerujete i da je situacija došla do krajnje granice ako ste morali doći moliti ga za nešto. On će nakon toga svog psa jednostavno ušutkati brnjicom ili će mu posvećivati više pažnje tako da će ga šetati i slično. Problem dolazi kada se idete žaliti susjedu sa kojim si niste niti malo dobri i smeta vam. Prvo što će on napraviti kada dođete na njegova vrata je reći vam da pretjerujete i da taj pas uopće nije glasan. Nakon toga vjerojatno ćete morati slušati priče kako je njegov pas jako dobar i kako su drugi psi mnogo glasniji. On naravno neće ništa poduzeti makar je svjestan da ste vi sasvim u pravu. Vi također prije nego ste uopće otišli kod njega sigurno niste mislili da će on nešto pokušati napraviti, no sada ste barem sigurni da ste poduzeli taj korak da ga upozorite i biti ćete malo mirniji.

ŠTO MOŽETE VI NAPRAVITI

Malo je stvari koje vi možete napraviti ako vaš susjed ne želi poduzeti ništa u vezi ovoga pitanja. Prva stvar je da se pokušate barem malo zbližiti sa tim psom. Dajte mu malo hrane kada vam susjeda nema doma, ili ga podragajte. Možda će tako biti sretniji i manje će lajati. Zadnje i vjerojatno krajnje rješenje je to da nazovete neke od državnih tijela za životinje i objasnite im situaciju. Nemojte pomisliti da će vam oni reći pa pas je mora lajati jer to tako ne mora biti. Oni će shvatiti da je taj pas vjerojatno barem malo zlostavljan ako već toliko laje. Sada se počinju provoditi i zakoni kojima će vlasnik bilo koje životinje koja glasno buči morati platiti ogromnu kaznu. Ovaj zadnji način morate razmisliti trebate li napraviti jer nakon toga vaš i tako klimav odnos sa susjedom postati će nemoguć i biti ćete pravi neprijatelji. Isto tako budite sigurni da taj pas stvarno laje više od potrebnog i nemojte ići optuživati susjeda za nešto ako on nije kriv i vi to radite samo da bi mu napakostili.

Nakon što ste sve ovo pročitali na vama je da odlučite što morate napraviti. Svi psi su glasni i samo dresurom postaju tiši i zadovoljniji. Probajte i to objasniti svome susjedu pa možda on nešto napravi po tome planu. Ako nemate nikakvu drugu soluciju, nemojte uzimati stvari u svoje ruke i raditi neke stvari koje nisu po zakonu nego jednostavno nazovite državna tijela koja se bave životinjama i njima to objasnite.

Slični članci