Što je i čemu služi energetsko disanje

energetsko-disanjeU ovom se članku neću referirati niti na jednu tehniku posebno a ima ih više. Navest ću samo neke, holotropsko disanje, rebirthing ili preporađanje, energetsko svjesno disanje i druge.

Što je svrha energetskog disanja i kako se radi? Svrha je prvenstveno unijeti u tijelo dovoljno energije kroz disanje. Činjenica je da je naše  uobičajeno disanje puno pliće nego što bi trebalo biti i da tako dišući koristimo nešto manje od 40% kapaciteta pluća.

Osim zraka koji unosimo disanjem te tako vršimo razmjenu otpadnih tvari i onih koji su organizmu potrebne, disanjem unosimo čistu energiju u organizam. Ta je energija poznata kao prana, chi, ki, Božanska energija. Znanstvenici ju nazivaju vakuum i sve je više istraživanja koja potvrđuju kako prazan prostor oko nas nije samo prazan prostor nego sadrži ogromni energetski potencijal.

Vratimo se na disanje. Unosom energije naše tijelo može izbaciti nagomilane otpadne tvari koje plitko disanje  ne može izbaciti te ih taloži uglavnom u masnom tkivu, zglobovima…  Kada smo oslobodili tijelo viška otrova, ono može optimalnije djelovati. Rezultat toga je veća vitalnost i pomlađivanje.

Osim čišćenja od fizičkih otrova, energetskim disnjem čistimo se i od blokada koje su nakupljene u našem tkivu a koje smo uslijed trauma od rođenja pa na dalje nakupljali i ojačavali. Ove blokade ne dozvoljavaju kvalitetan protok energije kroz organizam te mogu u svojoj najozbiljnijoj fazi biti uzrok bolesti koje mogu završiti smrtonosno. Probijanjem tih blokada otvaramo put energiji koja tada opet nesmetano može teći. Akupunktura radi na sličnom sistemu razbijanja blokada kako bi energija mogla nesmetano teći tijelom a znamo da je ona priznata kao medicinska metoda i često korištena kod zdravstvenih problema.

Čišćenje ovih energetskih blokada rezultira čišćenjem okolnosti u životu koje su prouzročene energetskim blokadama i nedostatkom energije. Dakle, disanjem utječemo na svoj život i čistimo ga isto kao i svoje tijelo.

Kako se radi energetsko disanje ovisi o tehnici koju ste odabrali no sve tehnike imaju u sebi ravnomjerno povezano disanje kojim se stvara harmonična vibracija u tijelu koja usklađuje rad svih organa i periode disanja punim plućima sa dubokim udasima i izdasima.

Još jedna velika prednost energetskog disanja je stvaranje rezerve energije. Što time dobivamo? Kada smo bez zalihe, ne smije nam se dogoditi promašaj. Ta tenzija stvara strah koji nam uzima energiju. Većina nas je u stalnom strahu od nedostatka bilo materijalnih dobara, posla, ljubavi, prijetelja… Ako postoji zaliha energije u nama, taj strah gubi smisao jer znamo da ako ne uspijemo nešto učiniti iz prvog pokušaja, učinit ćemo iz drugog. Opušteniji smo i time postižemo bolje rezultate.

Ostale dobrobiti su popravljanje raspoloženja, niži nivo stresa, volja da se dovršavaju zaostale stvari tako da će oni koji imaju problema sa završavanjem definitivno imati koristi od energetskog disanja, pojavljuje se želja za zdravijim životom, imamo volje za bavljenje sportom, smanjuje se želja i potreba za ovisnostima…

Stoga bih rado preporučio energetsko disanje svakome tko si želi dobro a do sada nije uspio pronaći način kako poboljšati život. Ovo je jednostavno znanje za koje na početku treba malo upornosti i hrabrosti no nakon što vidimo prve rezultate imamo i više volje za nastavak.

Slični članci