Kako do bijelih zubi

Zubi su prvo što primijetimo na nekoj osobi. Sve se više pažnje posvećuje bjelini zubi. U današnjem modernom svijetu veliki broj ljudi se suočava sa žutim zubima. Caklina zuba je zaslužna za sjaj zubi. Glavni krivci brzog propadanja cakline su šećeri u prehrani. Pigmenti iz čaja, kave, crnog vina ili nekog drugog tamno obojanog pića razlozi su zbog kojih zubi žute. Ne smijemo niti zaboraviti ni cigarete. Promjene boje zubi uzrokuje i uzimanje određenih antibiotika ili prekomjerni unos fluora. Možda je najvažniji ipak faktor starenje.

Danas možemo imati lijepe i bijele zube zahvaljujući izbjeljivanju zubi. Kada imamo bijele zube, automatski imamo i lijepi osmijeh, a i veliko samopouzdanje. Nema dobne granice za tretman izbjeljivanja zubi.

Mnogo je kućnih radinosti za izbjeljivanje zubi. Neki pokušavaju izbijeliti zube sa izbjeljivačima za zube koji se prodaju u drogerijama, neki sa sodom bikarbonom, neki pak sa jagodama. Ako se pretjeruje sa ovim metodama, to može biti loše za vaša usta.

Izbjeljivanje zubi sa ZOOM2 tehnologijom je jedna od najuspješnijih metoda. ZOOM2 metoda je patentirana i znanstveno unaprijeđena metoda. Tretman traje oko sat vremena, a zubi su u prosjeku 6 do 8 nijansi svjetliji. Tretman je brz, bezbolan i učinkovit.

Lasersko izbjeljivanje zubi je također jako popularno, to je metoda koja minimalno oštećuje zubnu caklinu. Prava bijeljina se vidi tek kroz 48 sati, a prvi rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana. Laserskih izbjeljivanjem zubi se mogu izbijeliti do nijanse bijelog sjaja po želji pacijenta.

U stomatološkim ordinacija pacijenti mogu izbijeliti svoje zubi još nizom metoda. Vrlo je važno da stomatolog svom pacijentu prije tretmana izbjeljivanja da sve potrebne informacije o određenoj metodi izbjeljivanja te pravila ponašanja nakon tretmana izbjeljivanja. Ovisno o pacijentu, razlikuje se postotak izbjeljivanja zubi.

Nekim pacijentima se nakon tretmana izbjeljivanja može javiti bolna osjetljivost zubi na hladno ili prilikom četkanja, tada se pacijentima savjetuje da se koriste preparati koji su namijenjeni osjetljivim zubima. Ova pojava je individualna kod svakog pacijenta, isto kao i njeno trajanje.

Sponzorirani članak
Stomatologija Zagreb

Slični članci