Najiščekivanije komedije 2012 godine

Pojam komedija na žalost u zadnjih par godina je nestao. Od pojave romantičnih komedija godinama su sve komedije postale romantične komedije i više nema scenarija ako nije po sljedećem scenariju: dečko i cura se upoznaju, zaljube se, na komičan način pokušavaju biti jedno s drugim, ožene se. Prošle godine 90 % komedija je slijedilo taj scenarij. Komedija treba biti ono što je bila kada je započet žanr. Sat i pol umiranja od smijeha na najgluplje moguće radnje i likove. Postoji samo nekoliko komedija koje uistinu treba spomenuti u prošlosti. Osim Monty Pythonovaca koji nemaju konkurenciju u riječi komedija, to su bili Clercksi 1 i 2 Kevina Smitha, Superbad Grega Mottole i Mamurluk 1 Todda Phillipsa, te antologijske komedije iz susjedne nam države. Takve komedije imaju vrlo velik razmak u godinama između pa je očekivati odličnu komediju u 2012 iluzorno.

No osvrnimo se na ono što nas čeka. Pogledom na listu javlja se doza optimizma. Odlični Sacha Baron Cohen ( Ali g, Borat, Bruno) glumi u komediji The Dictator. Film je inspiriran knjigom Saddama Husseina o heroju koji riskira život za svoju zemlju. Ne treba ni spominjati koliko se očekuje od ovog filma jer svaki film sa Sachom je imao veliki uspjeh i bio je jako duhovit.

Dolazi nam i novi nastavak Madagaskara. Ovoga puta Madagaskar 3. Nakon odlične jedinice i dosadne dvojke gledatelj se s pravom pita što nam trojka uopće može ponuditi. Priča ide da se družina ovoga puta priključuje putujućem cirkusu u nadi da će stići u New York. Dobra vijest je da odlična glumačka ekipa kao Chris Rock, Ben Stiller i David Schwimmer ponovno daju glasove glavnim likovima, a loša vijest je da u našim kinima morate čekati kasne sate da pogledate film koji nije sinkroniziran. Od Madagaskara 3 nitko ne očekuje baš previše pa ako i se i zabavite gledajući ga to je zabava na koju niste računali pa dobro dođe.

Sljedeći film na listi je Men in Black 3. Za ovaj film vrijedi kao i za Madagaskar. Jedina razlika je što je Madagaskar 1 odličan a Men in Black prosječan. No ponovno nitko ne očekuje spektakl od trojke. Još jedan treći nastavak koji nam je trebao biti ponuđen je Ghostbusters 3. Nakon što je Bill Murray odbio glumiti u trećem dijelu dobar dio fanova se pita ima li ga uopće smisla gledati.

Daljnju listu predvode tisuću puta prožvakani nastavci kao Američka pita 6, i gomila romantičnih kvazi komedija kao što su One for the money, Mirror mirror, Wanderlust i slični na koje ne treba trošiti vrijeme. Komedija koja može obilježiti godinu je Casa de mi Padre. U glavnoj ulozi je Will Ferrell, što samo po sebi znači urnebesnu komediju. Radnja prati braću Alvarez koji pokušavaju spasiti očev ranč i ulaze u rat sa dilerima. Zvuči odlično pa nam ostaje za vidjeti hoće li tako i biti. Dosta dobro djeluje i komedija The Three Stooges. Naravno kod takvih komedija ne cilja se na stariju publiku koja će ju uspoređivati sa originalom nego na mlađe naraštaje koji će smatrati smiješnim neke nove i neke stare skečeve. Listu završavamo filmom Hotel Transylvania. Ova komedija će naći svoju publiku jer glavne uloge tumače prijatelji Adam Sandler i Kevin James. Komedija iako je namijenjena mlađoj populaciji, naći će i starije ljubitelje ovog dvojca.

Nakon liste komedija koje nas čekaju u 2012 možemo zaključiti da će 2012 biti jedna od najlošijih godina za komedije u posljednje vrijeme. Svaka godina je imala barem jednu komediju koju su svi očekivali i koja je obilježila godinu. Kao recimo Mamurluk 1 i 2 , Bruno, Borat i takvi dok ova godina nema niti jedan jak naslov koji bi svi željno iščekivali. Ako se u 2013 ne odluče snimati četvrte nastavke gore navedenih filmova, možemo samo očekivati da će ponuda biti bolja.

Slični članci