Najbolje Božićne pjesme

Kada se sjetite Božića i blagdana, odmah se sigurno sjetite osjećaja koji imate kada vidite da je vani snijeg i kada pomislite na miris kolača i Božićnog stola. No također nitko nije imun niti na to da u glavi čuju svakakve Božićne pjesme koje vam jednostavno odmah padnu na pamet, pa ih nesvjesno počnete pjevati. To je jedan odličan osjećaj. Postoji jako puno Božićnih pjesama. Dosta ljudi je vidjelo veli priliku u blagdanskom vremenu, i jednostavno pomislili da će na taj način zaraditi i unovčiti svoje ideje. U tome nema ništa loše, i svatko tko kvalitetno radi za to treba biti i adekvatno nagrađen, no publika, pa i kritika osjeti razliku između nekih pjesmi koje će trajati jednu sezonu, i onih koje će biti besmrtne i koje će se pjevati i nakon 50 godina. Takvih pjesama je malo, no svakako ih ima dovoljno da bi ste ih mogli snimiti na neki cd, ili jednostavno zapisati i pjevati sa svojom obitelji kada se svi skupite pod borom ili na Božićnim stolom. U ovome ćemo članku napisati sve najbolje i najpoznatije Božićne pjesme, koje će vam sigurno podignuti raspoloženje i razveseliti vas.

Najpoznatija i najbolja je sigurno ona koja se je pjevala 1984. godine. Tu pjesmu pjevao je Band Aid. Mnogima su poznatiji svi pjevači koji su pjevali tu pjesmu nego ime benda. Radi se naime o tome da su mnogi velikani kao recimo George Michel, Phil Collins, Sting, Bono, uglavno svi najveći i najpoznatiji pjevači ne samo toga doba, nego svih vremena. Pjesma se zove Do they know its Christmas. Ta pjesma je besmrtna i nikada neće biti zaboravljena, nego će se svake godine puštati i pjevati će je razni pjevači. Pjesma je nastala tako da se pokušalo napraviti da sve zvijezde osvijeste ljude kako ima gladnih u Africi, i sami naslov nam govori da ne znaju svi da je Božić. Ta pjesma je sigurno najbolja zbog cijele priče darivanja i Božićnog duha, i sa pravom može nositi status najbolje Božićne pjesme svih vremena. Neki se možda neće složiti kako je ta pjesma najbolja, i da ima boljih, no nitko ne može poreći da je ova pjesma poslala najjaču poruku koja je ikada poslana prema onima manje sretnima. Druga pjesma koja se svakako mora spomenuti je White Christmas Bing Crosbya. Ta pjesma također zasluženo nosi status jedne od najboljih pjesama jer se već generacijama pjeva, i ne izgleda kao da će ubrzo prestati.

Spomenuti ćemo još neke od najboljih Božićnih pjesama, koje su sigurno odlične i besmrtne, i pružiti će vam mnogo zabave dok ćete pjevati i zabavljati se. Te pjesme su: Jingle bell rock, Little Drummer Boy, Santa Claus is coming to town, Jingle Bells, Blue Christmas, White Christmas, Silnet night… Ima ih stvarno jako puno, i možete okupiti svoju obitelj, i uživati u Božićnom duhu i Božićnim pjesmama.

Slični članci