The Avengers 2012 (Osvetnici) Filmska kritika

Evo jednoga filma koji je najavljivan kao jedan od najboljih filmova godine. Na svu sreću najave su bile istinite. Moramo priznati da je skepsa postojala i svi od samih glumaca i redatelja, do fanova su bili na rubu živaca kada je izlazio film Osvetnici. Ovaj film je napravio ono što su mnogi pokušavali, no nikako nisu uspijevali napraviti, spojiti nespojivo. Na prvi pogled se to ne čini tako jer i u samome stripu su ti svi glavni likovi ujedinjeni i funkcioniraju zajedno, no to je vrlo teško napraviti na filmu kada je svaki od tih glumaca imao svoj film u kojemu je njegov lik tumačio glavnu ulogu, i sada mu je teško svoj ego pokopati i stopiti se sa drugim glumcima tako da pokaže svoju skromnost i spremnost na timski rad. Baš u tome je i najjača snaga Osvetnika. Djeluju fenomenalno zajedno i stvarno se čine kao jedna fantastična sredina. Glumci su naravno prvorazredni i glumačka ekipa je fenomenalna. Također je vrlo dobro da su svi glumci koji su glumili u pojedinačnim filmovima super heroje ujedinjeni i sada svi glume iste super heroje samo u zajedničkom filmu.

GLUMCI I REDATELJ FILMA

Glumačka postava ovoga filma je fenomenalna. Toliko je dobra da se postavlja pitanje kada ste vidjeli toliko dobrih glumaca na okupu posljednji put. Vjerojatno najbolji od njih svih je sigurno Robert Downey Junior. On glumi Iron Mana. Nakon njega tu je Chris Evans kao Captain America, Mark Ruffalo kao Hulk, Chris Hemsworth kao Thor i Jeremy Renner kao Hawkeye. Tu se pojavljuje i još niz super poznatih glumaca i glumica kao Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson i Gwyneth Paltrow. Ovi svi glumci su bili pod redateljskom palicom Joss Whedona. Ovi svi glumci zaista odlično glume, i to su potvrdili u ovome filmu. Niti jedan se ne ističe toliko da dominira filmom, a opet niti  jedan ne glumi toliko ispod ostalih da se ističe lošom ili manje dobrom glumom.

RADNJA FILMA

Radnja ovoga filma nije pretjerano teška i lagano se može pratiti. Kao i u svakome filmu o super herojima svijetu prijeti uništenje i oni to moraju spriječiti. Ovoga puta svijetu prijeti negativac pod imenom Loki. Nakon toga šef organizacije za mir poziva sve ove super heroje da se ujedine, jer jedino pomoću svoje ujedinjene snage mogu spasiti svijet od propasti i jedino ako se ujedine mogu poraziti Lokija. Ovako jednostavne priče u većini slučajeva su i najbolje jer se ne pretjeruje sa nekakvim pretjerano teškim zapletima, nego se pusti glumce da najbolje rade ono za što su plaćeni. Da vas uvedu u svijet mašte iz kojega nećete izaći sve do kraja filma, i imati ćete osjećaj da ste zarobljeni u Marvel stripu.

OCJENA

Ovakav film zaista nije teško ocijeniti. Kada očekujete spektakl i dobijete spektakl, onda vam je srce na mjestu i znate da ste dobili onakav film kakav ste poželjeli gledati. Ovaj film također probajte uloviti u kino dvoranama ili gledajte kod nekoga tko ima vrlo dobar zvuk i sliku jer specijalni efekti su odlični. Također treba napomenuti da na ovu ocjenu utječe i fenomenalna gluma. Toliko je dobra da zaboravite na likove i recimo ne govorite kasnije kako je Robert bio dobar nego jednostavno kažete kako je Iron Man bio dobar. Svi ti glumci toliko dobro dočaraju super heroje da stvarno pomislite da imaju super moći. Ako ste pogledali sve filmove o ovim super herojima i nije vam se svidio niti jedan, to nije razlog da ne pogledate ovaj film jer je stvarno bolji od svih filmova koji su rađeni pojedinačno. Vrijeme će vam toliko brzo proći da ćete misliti da film traje pola sata. Ocjena 8/10.

The Avengers 2012 – Trailer

Slični članci