Madagaskar 3 (2012) Filmska kritika

Napokon je došao i jedan crtani film koji cilja na one najmlađe. No to zapravo i nije baš tako. Ovaj crtani film cilja i na stariju publiku i to sa pravom. Svatko tko poželi gledati bilo koji nastavak Madagascara sigurno će se dobro nasmijati i dobro zabaviti. Ovaj crtić je jako hvaljen i najavljivan kao najbolji crtani film godine. Možda to u današnje vrijeme i nije toliko teško napraviti, nakon što nema više Shreka, Up, Toy story i sličnih genijalnih crtića, Madagascar vrlo lagano može nositi etiketu crtanog filma godine. No to ne mora nužno značiti da je crtić fenomenalan i nezaboravan i da ga definitivno morate pogledati. Što možete očekivati od ovog crtića možete pročitati u tekstu koji slijedi.

GLUMCI I REDATELJ FILMA

Madagascar je poznat po tome da je spojio niz jako poznatih glumaca da daju glasove crtanim likovima. Osim toga što su jako poznati i dobro glume, ti glumci su urnebesno smiješni i ne čudi što se baš njih angažiralo da daju glasove likovima. Također glumačka postava je ostala ista sva tri dijela filma i tako dala do znanja da je Madagascar vrlo jako ime u svijetu crtanog filma. Glavni glumac je ponovno Ben Stiller. Teško je pronaći osobu kojoj se ne sviđa Stillerov smisao za humor, pa je tako i u ovom crtanom filmu dao jednu dozu duhovitosti svome liku koji se ističe više nego neki drugi likovi u drugim crtićima. Glasove su još dali i Jada Pinkett Smith, fenomenalno smiješni Chris Rock i David Schwimmer poznatiji kao Ross iz prijatelja. Ovoj zaista odličnoj glumačkoj ekipi pridružio se i Sacha Baron Cohen i samim time povećao razinu humora i podigao letvicu. Film je režiralo više ljudi, Eric Darnell, Tom McGrath i Conard Vernon.

RADNJA FILMA

Ako ste gledali prva dva nastavka ovoga crtanog filma onda već otprilike znate na čemu se bazira radnja. Niti treći nastavak kao niti prva dva nema pretjerano kompliciranu radnju nego se svodi na glavne likove i njihove međusobne odnose. Naravno da im se pridružuje i niz smiješnih i duhovitih prijatelja koji ih prate na njihovim putovanjima. Radnja ovog trećeg dijela ide tako da se naše društvo pokušava vratiti u svoj grad, New York. No prije nego se vrate moraju stati u Monte Carlo i pokupiti pingvine. Nakon što i to naprave pridruži im se i niz ostalih pratitelja koju upotpune čitavo ovo društvo. No ubrzo shvate da ih je ipak malo previše i da ne mogu baš samo tako putovati a da ne privuku pažnju. Lijek tome je da se pridruže putujućem cirkusu. Nakon toga događa im se niz zapleta i duhovitih scena koje jednostavno morate pogledati.

OCJENA

Ako gledate crtiće više nego filmove, logično je da ćete ocijeniti većom ocjenom crtić od nekoga tko ih ne gleda baš previše. No u ovom crtiću stvarno mogu uživati svi uzrasti i svi oni koji čak nisu niti gledali prva dva nastavka. Društvo je urnebesno i nasmijavati će vas bez prestanka. Pokušajte ne gledati ovaj crtani film tako da bude sinkroniziran nego gledajte na originalnom jeziku tako da možete u potpunosti uživati u glavnim glumcima i njihovim glasovima. No ne smijemo zaboraviti da je ovo ipak treći dio, i da su prva dva ipak malo bolja, stoga ocjena ne može biti pre visoka. Ocjena 7/10.

Madagaskar 3 – Trailer

Slični članci