Ice Age 4 2012 (Ledeno doba 4) Filmska kritika

Sjećate li se možda prvog crtića ledeno doba. O tome crtiću se toliko pričalo i digao je toliko buke među obožavateljima crtanih filmova, koja se dugo nije slegnula. I to s pravom. Crtić je bio pravo osvježenje i postao je jedan od kultnih crtanih filmova kojega svi fanovi vole. Mogli ste ga doslovno gledati nekoliko puta i svaki puta uživati i smijati se na sav glas. Crtić je također zaradio ogromnu svotu novaca, pa su se odlučili napraviti drugi dio. Kada je i drugi nastavak skoro ponovio uspjeh prvoga, odlučili su se za treći. I sada nakon točno 10 godina od odličnog prvog nastavka, dolazi nam četvrti nastavak i svaki fan se s razlogom pita što mogu očekivati ovaj put. Je li se nešto promijenilo? Kakvi su likovi… To ćemo vam sve otkriti u ovome članku pa možete odlučiti želite li ga pogledati.

GLUMCI I REDATELJ FILMA

Glumačka postava ovog crtanog filma nikada nije bila po imenima na razini nekih drugih crtanih filmova u koje su se ulagale gotovo identične svote novaca. Najpoznatiji glumac koji daje svoj glas je svakako Ray Romano. No ostala glumačka postava nije baš pre zvučna i jedini koji se možda malo više ističu od ostalih su Denis Leary i Queen Latifah. Ostala postava je puna više-manje prolaznika u glumačkom svijetu. Ovaj crtani film je režirao Steve Martino uz pomoć Mike Thurmeiera.

RADNJA FILMA

Radnja ovoga filma je vezana na radnju iz trećeg nastavka. Naši junaci ovoga puta moraju upozoriti bića iz morskog svijeta na sve opasnosti koje se događaju. Budući da kontinent postaje more, naši junaci pretvaraju se u prave gusare i na santi leda putuju kroz more. Na tome putu doživljavaju razne nezgode i duhovite situacije koje ne očekuju.

OCJENA

Ovaj crtić je prilično teško ocijeniti jer se mora uzeti u obzir nekoliko ključnih stvari po kojima se može dati ocjena. Prvo što se svakako mora dogoditi je do da se ovaj film uzima kao zasebno i da se tako ocjenjuje. Druga stvar koju ne možete zanemariti je recimo tako sazrijevanje crtića koji je postao nekako ozbiljniji i izgubio onaj grubi smisao za humor koji je krasio prva dva nastavka ovoga crtanog filma. Ako se sve to uzme u obzir ne smijemo niti zaboraviti priču koja je dosta jednostavna. Glumci također nisu jača strana ovoga crtanog filma i nakon nekog vremena vam postanu dosadni i naporni, a ne zabavni kao kada ste ih prvi puta gledali u prvome nastavku. Također morate shvatiti i to da dok ste gledali prvi nastavak ipak ste bili malo mlađi i neke stvari koje su vam tada bile jako smiješne, sada možda i nisu toliko i neke scene će vam postati prilično dosadne i jednolične. Kada uzmete sve parametre morate uzeti u obzir i vašu ljubav prema crtanim filmovima ili averziju prema istima. Ako ne volite crtane filmove previše onda postoji velika mogućnost da vam se ovaj četvrti dio Ice agea i neće možda toliko svidjeti. No to je ipak Ice age koji nas je toliko puta nasmijao i oduševio da ocjena jednostavno mora biti objektivna a ne subjektivna. Ocjena 7/10.

Ice Age 4 – Trailer

Slični članci