Što posjetiti u Londonu

London je fantastičan grad s bogatom povijesti i kulturom koja ostavlja svakog posjetitelja bez daha i da želi vidjeti još. Bilo da se radi o povijesti vezanoj uz kraljevsku obitelj, o sportu, arhitekturi, muzejima i galerijama, u Londonu postoji toliko stvari da će zadovoljiti i najizbirljivijeg posjetitelja. Razgledavanje po Londonu može biti nevjerojatno i nezaboravno iskustvo, samo se morate opustiti i uživati. Kao što ste vjerojatno već čuli vrijeme u Londonu može biti u najmanju ruku nepredvidljivo. Zna se da Londončani uvijek sa sobom nose i sunčane naočale i kišobran. No, Londonske vremenske prilike nikada nisu toliko ekstremne da vas spriječe da vidite sve što ste željeli vidjeti. Glavne atrakcije nisu sezonske pa u koje god doba godine pošli u London ništa vas neće spriječiti da iskoristite svoj posjet ovom čarobnom gradu.

Kada ste u Londonu morate posjetiti British Museum (Britanski muzej). Taj svjetski poznati muzej izlaže djela ljudi iz cijelog svijeta od prapovijesti do modernih vremena što uključuje Kamen iz Rosette, skulpture iz Partenona te mumije iz drevnog Egipta. Ulaz u muzej je besplatan, no specijalne izložbe zahtijevaju ulaznice. Ulaz u većinu muzeja i galerija je besplatan, pa nećete imati izliku da ne posjetite galeriju Tate Modern. Tate Modern je najveća galerija moderne i suvremene umijetnosti na svijetu koja datiraju od 1900 godine do danas. U galeriji Tate Modern ćete pronaći privremene izložbe vrhunskih umjetnika koji sežu od Damiena Hirsta do Gauguina.

Kad već pričamo o mjestima na koje je ulaz besplatan, a morate ih posjetiti, na vašu listu uključite National Gallery (Nacionalnu galeriju), Museum of London, Natural History Museum (Prirodoslovni muzej), Science Museum ( Znanstveni muzej), National Maritime Museum ( Nacionalni Pomorski muzej) i Victoria and Albert Museum ( muzej Victorije i Alberta).

London Eye je glavna značajka Londonskog neba. London Eye je panoramski kotač smješten na južnoj obali Temze sa kojeg možete uživati u pogledu na grad. Ima 32 kapsule, od kojih je svaka teška 10 tona i u koju može stati i do 25 ljudi. Uspon na kolu je prekrasan doživljaj i nudi vam nezaboravni pogled na više od 55 najpoznatijih znamenitosti Londona – sve u samo 30 minuta!

Kad ste u Londonu morate posjetiti Muzej Madame Tussauds, gdje ćete doći licem u lice s nekim od najpoznatijih svjetskih lica. Od Shakespearea do Britney Spears, upoznat ćete utjecajne osobe iz estrade, sporta, politike, pa čak i plemstva.

Razgledajte s jednim od Yeoman čuvara Tower of London, jednu od najpoznatijih svjetskih građevina. Otkrijte njegovu 900-godišnju povijest u kojoj je služio i kao kraljevska palača, zatvor i mjesto gdje su se izvršavala pogubljenja, kuća dragulja i zoološki vrt! Možda čak i vidite duh Anne Boleyn za koju kažu da još uvijek proganja Tower of London.
Pri posjetu National Gallery doći ćete na Trafalgar Square koji se smatra polazišnom točkom u razgledavanju brojnih znamenitosti Londona. Možete poći do Covent Garden gdje možete vidjeti brojne ulične izvođače, Royal Opera House I Theatre Museum ili možete prošetati do Westminsterske palače i Big Bena. S Trafalgar Square možete krenuti i do Buckinghamske palače, doma brojnih Britanskih monarha. Mi vam nikako ne možemo dati savjete što da sve posjetite u Londonu jer sve osobe imaju različite ukuse i ne žele vidjeti ista mjesta. Započnite s našim idejama i dalje istražujte sami, gdje god se okrenete naći ćete nešto predivno za vidjeti.

Slični članci