Najpoznatije građevine Japana

Japan je jedna od najfascinantnijih lokacija na svijetu. Sve što vidite i čujete u Japanu će zasigurno ostaviti snažan dojam na vas. To je sasvim drugačija kultura u odnosu na našu zapadnu kulturu. Ako ikad završite u Japanu, bilo turistički, bilo poslom, evo par građevina koje bi ste svakako trebali posjetiti:

10 – Yakushi-ji hram se nalazi u Nari. Sa Istoka i Zapada okružen je pagodama posvećenim Yakushi-Nyorai (Buda). Yakushi Triad kipovi koji se nalaze u glavnoj prostoriji hrama su nekad bili prekriveni zlatom.

9 – Carska palata u Tokiju je sjedište japanske kraljevske obitelji. Koristi se za državne prijeme i razne službene ceremonije.

8 – Ryoanji kameni vrt koji se nalazi u Kjotou je zen vrt sa 15 stijena smještenih na bijelom šljunku. Jedno je od najposjećenijih mjesta u Japanu. Stijene su postavljene na taj način, da bez obzira na kut iz kojeg gledate, uvijek ćete vidjet samo 14 stijena – svih 15 može se vidjeti jedino iz zraka.

7 – Svetište Ise. Svetište Ise se nalazi u prefekturi Mie i sagrađeno je u čast božice Amaterasu-omikami. Arhitektonski stil svetišta je zabranjeno kopirati u bilo kojem drugom dijelu Japana.

6 – Himeji utvrda sadrži 83 zgrade napravljene od drveta.

5 – Hram zlatni paviljon u Kjotu. Ovaj hram je doslovce napravljen od zlata. Dva gornja sprata su obložena čistim zlatom, okružen je parkom i jezercetom

4 – Kip veliki Buda je najveći kip Bude na svijetu i nalazi se u Kamakuri. Izrađen je od bronze. Visok je 13,5 metara i težak preko 120 tona.

3 – Byodo hram. Ovaj veličanstveni hram je izgrađen davne 1502, i smatra se da hram vjerojatno predstavlja prikaz zapadnog raja u budizmu.

2 – Asakusa Kanon hram. Ovaj hram je najstariji budistički hram u Tokiju. Izgradila su ga dvojica braće u čast božice Kanon – božice milosrđa.

1 – Most Akashi Kaikyo je most koji  povezuje gradove Kobe i Iwaya. Najduži je suspenzioni most na svijetu i dugačak je 3 911 metara. Lokalni stanovnici ga zovu biserni most i remek djelo je moderne japanske arhitekture.

Sponzorirani Članak
Travel Checkpoint

Slični članci