Kako kupiti ENC

Jeste li se ikad nalazili u dugačkoj koloni na izlasku s autoceste i sa zavisti gledali sve one automobile koji su bez problema prolazili kroz izlaz namijenjen samo za one s ENC uređajem? Sigurni smo da ste se bar jednom našli u toj situaciji i tada pomislili kako bi samo dobro bilo imati ENC! E pa kako više ne bi vi bili ljubomorni, vrijeme je da naučite nešto o elektronskoj naplati cestarine i kako kupiti ENC paket koji će krasiti i vaše vjetrobransko staklo! Neka i drugi budu malo ljubomorni na vas!

Traka za elektronsku naplatu cestarine je označena inače ENC prometnim znakom i ne možete je promašiti, ma na kojem izlazu s autoceste se nalazili. Automobili s ENC uređajem kroz naplatnu postaju mogu proći bez ikakvog kontakta s djelatnicima, jer se tim automobilima rampa automatski podiže. Naplata se vrši na način da se očita signal s automobila koji se šalje zatim naplatnoj postaji. I to je sva mudrost! Najbolja stvar kod ENC-a je da ga se može koristiti u više automobila, jer je vezan samo uz ime osobe ili tvrtke koja se koristi, a ne uz registraciju automobila. Pri prolazu kroz naplatnu postaju umanjuje vam se iznos s računa za cijenu cestarine. Zato prije svakog puta morate paziti da imate dovoljno novca na računu kako vas ne bi iznenadila spuštena rampa!

Ako smo vas zagrijali za ENC paket za elektroničku naplatu cestarina i sad ga silno želite kupiti, evo kako. ENC možete kupiti na svim benzinskim postajima po cijeloj Hrvatskoj, kao i na benzinskim postajama na autocestama. Cijena uređaja je 122 kune bez obzira na kategoriju vozila, a na uređaj možete uplatiti različite iznose i izabrati oni koji vama najbolje odgovaraju (300, 500, 900 kuna…), ovisi o tome koliko se često vozite autocestom. Također, ako se vaš uređaj pokvari, nećete trebati kupovati novi, već će vam ga koncesionar besplatno zamijeniti. Ako još uvijek niste zagrijani za ENC, stručnjaci kažu da vam se svakako isplati ga kupiti ukoliko se vozite autocestom više od dva ili tri puta godišnje. Korisnici ENC-a imaju razne popuste za vožnju kroz određene relacije, tako da se mnogim vozačima zasigurno isplati kupiti ENC. Ako mislite da ste i vi među njima, onda brzo na benzinsku postaju i tamo saznajte sve ostalo što trebate znati prije nego ga kupite.

Slični članci