Backpacking posijet Latviji

Ukratko ću vam ispričati moja četiri dana uz Rigi, glavnom gradu Latvije.

Prvi dan u Rigi preporučam da pogledate Secesiju ili art nouveau. To je stilski pravac u umjetnosti koji se javio kao reakcija na akademizam i eklekticizam. Ja sam tu ubacio i operu.

Drugi dan šetnja plažom Jurmala i posjet Kemeri Nationalnom parku.

Treći dan posijet Cesis dvorcu i povijesni posjet starom gradu. Ovo zadnje je i besplatno.

Četvrti dan lagana šetanja po gradu, pizza, odmor i povratak.

Savjeti
Ako nemate automobil, Simple Expressom možete putovati u Vilnius ili Rigu i druge gradove Baltičkih država, a moje osobno iskustvo s njihovim LUX Expressom linijom je bilo sasvim u redu. SE je niskobudžetna autobusna kompanija u baltičkim državama.

Ako trebate oprati ruke i koristiti WC preporučam RIMI, supermarket s besplatnim WiFi-om. Sve navedeno je besplatno.

Budžet
Išao sam sa dvojicom prijatelja i kolegom koji je iz Latvije. Dakle nas 4. Dnevno smo trošili oko 200 kuna i to uključuje iznajmljivanje automobila, hrana, piće i posjeti navedenim atrakcijama.

Hrana
Njihov poznati restoran Lido je prehrambeni lanac koji se pokazao sasvim solidan odabir za sve dane našeg posjeta. Ako želite malo dinamike u prehranu tu je Charlie’s Pizzas.

Zaključak
Latvija je lijepo mjesto za život, ali nije toliko turistički naklonjen. Boravak u Rigi zaista je lijep ako želite istražiti turističke gradove koje nisu top turistička odredišta no ako planirate putovati po ostalim dijelovima Latvije nema toliko turističkih atraktivnosti da bi se putovanje isplatilo.

Za dodatne detalje posjetite Backpacking Site (na Engleskom).

Slični članci