Kako renovirati stari namještaj

stari-namjestaNamještaju, kao i svemu na ovome svijetu, jednom mora doći kraj, i mora doći vrijeme kada ćete ga zamijeniti novim. Na žalost i skupljim namještajem. No mora li to zaista biti tako ili možete iskoristiti stari namještaj i od njega napraviti novi namještaj koji će biti udoban i koji će izgledati kao da ste kupili novi namještaj. Odgovor je da. Uz današnju tehnologiju možete renovirati stari namještaj, i neće vas ispasti onoliko skupo koliko mislite, a kamoli onoliko skupo koliko bi ste platili novi namještaj. Istina je da taj renovirani namještaj neće biti izdržljiv kao novi, i imati će kraći rok trajanja, no to je ipak mnogo povoljnije nego da kupujete novi namještaj. Objasniti ćemo vam kako i gdje možete renovirati namještaj, i kako ćete sigurni biti zadovoljni.

Sami renovirajte namještaj
Sigurno najpopularniji način za renoviranje staroga namještaja je taj da vi sami prionete na posao, i napravite da vaš stari namještaj izgleda odlično. To nije nimalo teško koliko mislite. Sve što vam treba je netko od vaših ukućana da vam pomogne. Ono što trebate napraviti je da uzmete stari namještaj koji je spreman za bacanje, i napravite ga funkcionalnim. Ako imate neki trosjed ili dvosjed, ono što sami možete napraviti je da mu skinete tkaninu, i stavite novu. To vam se možda čini kao veliki posao, no zaista nije. Možete sa malim čavlima zakucati tu tkanino za dno namještaja kako se ne bi vidjelo, i vaš kauč već sada izgleda novo. Najteže je raditi sa drvom, na primjer stolovima ili stolicama. Bolje rečeno njima treba posvetiti najviše vremena. ako imate neke stare stolice ili stolove morate napraviti sljedeće. Prvo ih trebate dobro ošmirglati. Uzmite papir za struganje i vrlo detaljno prođite preko cijele površine. Nakon toga potrebno je premazati sa dva sloja boje. Vi odlučite koju boju ćete koristiti i koja vam se najbolje uklapa u sobu. Vi sami doslovno možete renovirati bilo koji dio namještaja, potrebna je samo volja.

Renoviranje namještaja po mjeri
Danas ima jako puno firmi koje se bave renoviranjem staroga namještaja. No otvorilo se i jako puno firmi koje se bave restauracijom staroga namještaja. Oni su možda malo skuplji, no taj namještaj izgledati će bolje nego što je ikada prije izgledao. Također ako imate neki vrlo stari namještaj oko kojega se je potrebno vrlo dobro brinuti, onda su ove firme pravo rješenje za vas. Ako vam se to čini pre skupo, namještaj možete renovirati tako da pozovete kućnog majstora. To je novo zanimanje koje je vrlo korisno, i ljudima jako puno olakšava. Naime radi se o tome da pozovete majstora koji dođe kod vas i pred vašim očima po vašim narudžbama renovira vaš stari namještaj. Ta usluga je nešto jeftinija, no ovisite o sposobnosti i stručnosti jednoga čovjeka. Ako imate pak jako puno staroga namještaja koji se nikako ne može renovirati, postoji rješenje i za to. U zagrebu postoji dućan koji će uzeti vaš stari namještaj, napraviti procjenu, i dati vam novi namještaj za cijenu koju su odredili. To je odličan način zamjene koji odgovara objema stranama, jer ste možda taj namještaj ionako mislili baciti, a ovako imate sasvim novi dio pokućstva.

Slični članci