Mršavljenje uz pilates

Joga i pilates su posljednjih godina postali vrlo popularni kod raznih naraštaja. I mladi i stari mogu uživati u jednostavnim vježbama i gubljenju kila uz pilates. Razlog je taj što je jedino što vam treba lopta za pilates i nekoliko jednostavnih vježbi pomoću kojih ćete oblikovati i stegnuti svoje tijelo. Ako imate mogućnosti otići na tečaj pilatesa, odlično. Ako ne onda ste na pravom mjestu jer imamo niz vježbi i savjeta uz pomoću kojih će vam trebati svega tridesetak minuta vježbanja dnevno da biste došli do željenih rezultata.

Pitanje koji će si mnogi postaviti je vjerojatno zar nije pilates za oblikovanje tijela, a ne za gubljenje kila. Odgovor je da. Pilatesom ćete oblikovati tijelo i stegnuti mišiće, no uz određene vježbe sigurno ćete izgubiti kile. Koliko kila, i u koje vrijeme ne ovisi čak toliko niti o vašem trudu i zalaganju, nego i o građi vašeg tijela. Pilates nije trčanje da ćete svaki dan skinuti određen broj kalorija nakon što otrčite neku dionicu. Morate prvo naučiti kako kalkulirati koliko kalorija gubite. To ćete napraviti na način da odete na jednu od Internet stranica u koju ćete upisati vašu sadašnju kilažu, a potom i željenu kilažu. Nakon toga program će vam izračunati koliko će vam se kalorije brzo sagorijevati. Takvih stranica na internetu ima mnoštvo i sigurno ćete naći jednu od njih.

VJEŽBE ZA PILATES

Sada krećemo sa vježbama koje služe za sagorijevanje kalorija i skidanje viška kilograma. Prvo i najosnovnije je disanje. Morate znati pravilno disati. Tako ćete se moći koncentrirati na vježbe i nećete prekidati vježbu kada ostanete bez daha. Prva vježba biti će vježba za trbuh i stražnjicu. Legnite na podlogu za vježbanje. Koljena savijte, i dižite se samo trbuhom prema gore. Svaki puta kada idete prema gore morate izdahnuti, a prema dole udahnuti. Morate stisnuti trbušne mišiće dok radite ovu vježbu. Radite 20 ponavljanja u 4 serije. Ta vježba će vam učvrstiti stražnjicu i trbušnjake, te će vam pomoći da otopite masnoće na području trbuha.

Sljedeća vježba su takozvane škare. Ostanite u položaju u kojem ste bili nakon zadnje vježbe. Sada ispružite noge ravno i polako dižite jednu pa drugu. Tijelo vam je skvrčeno tako da su trbušni mišići napeti. Prvo se pridržite rukama svaki puta kada dignete jednu nogu. Nakon toga ruke spustite na ležaj za vježbanje i noge dižite jednu pa drugu, bez da ih pridržavate rukama. Ova vježba je također odlična za trbušne mišiće i razbijanje masnih naslaga na tome području. Radite 4 serije po 20 ponavljanja.

Sada ćete se prebaciti na malo težu vježbu. Jedno koljeno biti će vam skvrčeno, dok ćete drugu nogu držati ispruženom. Tijelo vam je u zraku jer ga drže samo vaša ramena i jedna noga skvrčena u koljenu. Drugom nogom koja je ravno ispružena idite gore dolje. Osjetiti ćete još jače zatezanje u trbušnom dijelu. Nakon 10 ponavljanja prebacite se na drugu nogu i ponovite istu vježbu. Ova vježba je odlična za oblikovanje tijela. Napravite 4 serije po 10 ponavljanja.

Sada kada ste gotovi sa vježbama na ležaju prebaciti ćete se na vježbe koje se rade dok ste naslonjeni na zid. Naslonite se na zid leđima, a koljena savinite pod kutem 90. budite sigurni da su vam leđa ravno, ruke naslonjene na zid, i koljena savinuta. Sada polako spuštajte tijelo prema dolje. Kada ste u položaju čučnja zadržite tijelo nekoliko sekundi, te ga nakon toga ponovno podignite prema gore. Ova vježba je odlična za noge i pomoći će vam da oblikujete noge, te razbijete naslage celulita na bokovima. Napravite 10 ponavljanja u 3 serije.

Kada ste gotovi sa tom vježbom, sada ćete raditi istu vježbu no sada će vam ruke biti ispružene ispred vas. Spuštajući se osjetiti ćete još veće zatezanje u svojim bokovima i trbušnom zidu, te u nogama. Tu vježbu ponavljajte 10 puta u 3 serije.

To bi bile osnovne vježbe kojima možete opteretiti svoje trbušne mišiće i razbiti masne naslage sala ili celulita. Uvijek zapamtite da se morate dobro istegnuti prije svakog početka vježbanja da ne bi došlo do ozljeda. Zapamtite da morate pravilno disati da vam se tijelo može koncentrirati na vježbe. Pilates je odličan za način vježbanja kod kuće i uz ovaj program neće vam trebati duže od 15 minuta dnevno da u udobnosti svoga doma dovedete tijelo do željenog oblika.

Slični članci