Mršavljenje prirodnim putem

Vegaterijanska prehrana

Postoji način kojim možete smršaviti bez treniranja u teretani ili trčanja. Prirodnim putem. Prirodno je da čovjek jede, pa to može biti način kako da zdravom prehranom skinete kilograme. Naime možete izgubiti kile prirodnim putem zdravo se hraneći i pazeći na unos kalorija u vaše tijelo. Možda ste pomislili da ste otkrili nešto nevjerojatno i da ste do ljeta fit bez da se pokrenete, ali varate se. Ovakav način mršavljenja je najteži. Puno teži od vježbanja i trčanja. Princip je sljedeći. Morate u svoje tijelo unijeti manje kalorija nego koliko ih potrošite dnevno. Ako niste sigurni kako izračunati unos i potrošnju kalorija, lako možete prosurfati internetom i pronaći ćete veliki broj stranica koje vam mogu izračunati potrošnju i unos kalorija. Dakle ako se hranite zdravo, no ne krećete se nego samo sjedite doma pred televizorom, nećete izgubiti kile. Probajte svoje tijelo zamisliti kao vreću koja je probušena i svaki dan pušta određen dio pijeska. Tu vreću morate puniti pijeskom no stavite manje pijeska nego što će iz vreće izaći. Tako je i sa vašim tijelom. Postoji nekoliko dijeta koje će vam pomoći da u vrlo  brzom periodu izgubite salo ili ubrzate metabolizam, ali morate biti oprezni jer su te dijete vrlo nezdrave, pogotovo ako vam tijelo nije naviknuto na takav tip prehrane pa može doživjeti svojevrstan šok. Ako se pak držite neke dijete a želite prijeći na neku ekstremniju također ćete pronaći nekoliko savjeta koju dijetu primijeniti. Također možete pronaći nekoliko namirnica i načina koje će vam prirodnim putem ubrzati metabolizam i time natjerati vaše tijelo da ne sprema hranu nego ju brže troši.

DIJETE ZA PRIRODNO GUBLJENJE KILOGRAMA

Postoji jedna dijeta koja je puno efikasnija od ostalih, no ta dijeta je i najekstremnija. Činjenica je da ćete u 10 dana izgubiti ogroman broj kila, prirodnim putem. Radi se o voćnoj dijeti. 10 dana morate jesti samo voće i piti voćne sokove koje ćete sami napraviti doma pomoći miksera. 10 dana nije puno, no svaki dan će vam se činiti beskonačan i imati ćete osjećaj da ste neprestano gladni. Kada i smršavite nije cilj odmah prvi dan vratiti se na nezdravu hranu nego se postepeno vraćati na stari način prehrane, uz treniranje.

Dijeta od nekoliko namirnica. Princip je sljedeći. Ujutro jedete jaja, za ručak meso, za večeru sir. Tako 15 dana. Ova dijeta će koristiti onima koji treniraju, a ne žele da im mišići propadaju zbog dijete. Mišići će vam biti nahranjeni, no gubiti ćete kilažu i masne naslage.

Namirnice koje će vam pomoći da ubrzate metabolizam su jednostavne. Umjesto kave, popijte čaj. Probajte ga kombinirati sa voćem i povrćem. Od ostalih namirnica sigurno jedna od najboljih je jogurt. Jogurt vam može poslužiti umjesto užine. Nemojte nikako konzumirati onaj sa dodacima voća i šećera jer ti jogurti vam rade štetu, a ne koriste vam. Odlična stvar za ubrzavanje matabolizma i regulirano mršavljenje su čili papričice. Nemojte ih kombinirati sa ugljikohidratima. Ananas je namirnica koja u zadnje vrijeme ima sve više popularnosti među onima koji žele smršaviti. Još neke namirnice kao što su đumbir, limun, celer, paprika i slične će vam ubrzati metabolizam.

Ako ste se odlučili za dijetu morate biti sigurni da je se strogo držite. Ako nakon par dana pokleknete i pomislite da ako unesete nešto slatko u sebe nećete pogriješiti varate se. Dijeta se mora držati od prvog dana do zadnjega bez iznimke jer to radite samo zbog sebe a ne zbog nekog drugoga. Zato nemojte varati nego se držite zacrtanog plana i rezultati neće izostati. Ako se odlučite za neke namirnice koje će vam ubrzati metabolizam, nemojte ih kombinirati sa kojekakvim nezdravim namirnicama jer one će pobiti sve što pokušavate napraviti za svoju figuru. Svaki čovjek može biti mršav onoliko koliko si on sam to zamisli i odluči.

Slični članci