Kako ukrasit uskršnja jaja

jaja-uskrsUkrašavanje uskršnjih jaja je vesela tradicija koju može skupa raditi cijela obitelj, od onih najmlađih do najstarijih. Postoji mnogo načina na koja možete ukrasiti uskršnja jaja, a jedan od njih je ukrašavanje s bojama za hranu koje ćete u trgovini pronaći kod sektora za ukrašavanje torti. Potrebno vam je samo 25 minuta vremena i jaja će biti spremna. Stavite jaja u posudu i nalijte hladnu vodu. Kad zakuha, pustite da se kuhaju još 15ak minuta. Maknite s vatre i isperite s hladnom vodom. Vrijeme je za bojanje. Dodajte jednu čajnu žlicu octa u pola čaše prokuhane vode, a zatim dodajte 20 kapljica boje koju želite. U obojanu vodu dodajte skuhana jaja. Što su jaja duže u vodi, boja će biti življa. Kad ih obojate, spremite ih u hladnjak. Kupite nekoliko različitih boja pa ih pomiješajte da dobijete neke druge boje. Tako recimo, miješanjem žute i crvene dobit ćete narančastu, a crvena i plava daju ljubičastu.

Ako želite da vam jaja budu obojana u dvije različite boje, najprije jaje umočite u jednu boju. Zatim pustite da se boja osuši i stavite ljepljivu vrpcu oko jaja. Zatim umočite jaje u drugu boju. Kad maknete ljepljivu vrpcu dobit ćete jaje u dvije boje s lijepim ukrasom! Možete također zalijepiti točkaste naljepnice na jaje, tako da kad ga umočite u boju, imat ćete preslatko jaje s bijelim točkicama. Eksperimentirajte kako god poželite i sigurni smo da će biti odlično! Ukoliko ne želite koristiti umjetne boje, za dobivanje boje možete iskoristiti i koru običnog luka. Prokuhajte je u vodi sa žličicom octa i dobit ćete bogatu crvenu boju – potpuno prirodnu. Ako možda želite plavu boju – koristite glavicu crvenog kupusa. Kupus izrezite na krupnije rezance i ubacite u posudu. Zgnječite ga kako bi pusti sok, ulijte vodu, malo octa i prokuhajte.

Svoja jaja možete pojesti, pokloniti ih nekome za Uskrs ili ih samo koristiti kao dekoraciju. Stoga, potrudite se, i ove godine vaša jaja obojajte najbolje što možete.

Slični članci