Kako napraviti Božićnu čestitku

~tammy.j~ - flickr

~tammy.j~ – flickr

Vrijeme Božića je vrijeme darivanja, no osim poklona, postoji još puno stvari koje možete napraviti i nekome pokloniti. Za Božić se već tradicionalno poklanjaju i čestitke. Čestitke su zapravo mali pokloni koji će kratko trajati, jer ćete ih već nakon kraćeg vremena vjerojatno baciti i zaboraviti. No ako vi sami napravite svoju čestitku, i nekome ju poklonite, ta osoba će to sigurno znati cijeniti, i sjećati se da ste osim poklona napravili nešto lijepo. Svatko zna cijeniti uloženi trud i vrijeme koje je potrebno kako bi se nešto napravilo, isti slučaj je i kod Božićnih čestitki. Pogotovo ako ih šaljete nekome recimo od rodbine ili prijatelja koje dugo niste vidjeli. Na taj način ćete im se javiti na najljepši mogući način, i sigurno ćete se osjećati sretno kada im zamislite izraz lica nakon što su otvorili poštu i vidjeli vašu čestitku. Napraviti Božićnu čestitku nije previše komplicirano,potrebno vam je samo malo vremena i puno dobre volje. U ovome članku objasniti ćemo vam kako najbolje napraviti Božićnu čestitku.

Ne morate se bojati da nećete znati napraviti čestitku ili da ćete nešto krivo napraviti ako niste baš previše spretni sa recimo škarama ili sa crtanjem. Prvo što svakako morate napraviti je to da razmislite koji vam dio izrade najbolje ide. Ako recimo odlično crtate, onda ćete svojim najdražima napraviti čestitku na taj način da ćete im nešto lijepo nacrtati. Sve što vam treba je malo tvrđi komad papira koji ćete savinuti na pola i nacrtati nešto na svakoj stranici. Možete uzeti papir neke boje, i na njemu početi crtati. Koristiti možete razna stvari, kao recimo tempere, vodene bojice, ili recimo obične bojice ili flomastere. Kada nacrtate početnu sliku, unutra napišite nešto lijepo, i na taj način čestitajte Božić svojim najdražima. Ako niste previše spretni u crtanju, onda svoju Božićnu čestitku možete napraviti pomoću kolaž papira i pomoću raznih stvari koje možete izrezati i zalijepiti na čestitku. Uzmite razne boje i kombinirajte ih, te tako stvorite jedinstvenu sliku. Na taj kolaž možete lijepiti razne stvari, kao recimo gumbe, trakice, neke kamenčiće raznih boja. Pazite samo na to da ne pretjerujete i da vam čestitka ne izgleda previše ukrašeno, jer manje je nekada više, i toga se treba držati. Ono što će sigurno jako razveseliti vaše najdraže i one koji vas nisu dugo vidjeli su čestitke sa slikama. Jedino što vam treba je ponovno malo tvrđi papir i slika. Papir možete ukrasiti kako god poželite, na prvu stranicu napišite poruku, te unutra zalijepite sliku svoje obitelji, ili neku sliku koja ima posebnu emocionalnu vrijednost s tom osobom. Istina je da se slikom može obilježiti trenutak, i kada se ta osoba sjeti tog trenutka, sigurno će biti ispunjena srećom i veseljem.

Ovo su bili neki od sigurnih i provjerenih načina kako možete jednostavno napraviti čestitku i nekome uljepšati blagdane. No ono što je svakako najvažnije u svakoj čestitki je poruka koja se nalazi unutra. Vi svoje poruke možete pisati sami, i neka budu od srca, no isto tako možete i citirati nekog pisca, ili pjesnika, i na taj način trenutak otvaranja čestitke učiniti svečanijim i još više posebnim. Na vama je da se odlučite. Ono što nikako ne smijete zaboraviti je to da se morate potpisati na kraj svake čestitke. Dajte svim vašim ukućanima da to naprave, i na taj način će osoba koja dobiva čestitku znati da ste ju napravili od srca, i znati će to cijeniti.

Slični članci