Kako napraviti Božićne ukrase

twobutterflies - flickr

twobutterflies – flickr

Jednom godišnje kitimo i ukrašavamo svoje stanove i kuće. To vrijeme je naravno vrijeme Božićnih blagdana. Osim što kitimo Božićno drvce, također ukrašavamo i vrata, prozore, stavljamo razne ukrase i razne prigodne detalje po cijelome stanu. To radimo zato što nas to veseli i zato što tako možemo i sebi i drugima pokazati da je Božićni duh u zraku, i da je došlo vrijeme veselja i dobre volje. Ljudi kada pomisle na to da moraju raditi nekakve ukrase, sjete se da ih vrlo jeftino mogu kupiti i da ih mogu posuditi od nekoga kome više ne trebaju. Ako stvarno nemate vremena onda je to u redu, ili ako ste se odlučili na takvo ukrašavanje, imate svako pravo na to. No izrada Božićnih ukrasa je prije svega zabavna, i to je vrijeme kada ćete ukrase raditi sa svojom obitelji. Tih trenutaka ćete se sigurno sjećati sa velikom radošću i veseljem, pa nemojte na to gledati kao na neko gubljenje vremena i kao na nešto što je nepotrebno. Tih dana vjerojatno ionako ne radite, stoga možete odvojiti koji sat i ukrasiti svoje mjesto stanovanja ukrasima koje ste sami napravili. Svaki puta kada uđete u neku sobu i vidite da ju krase vaših ruku djela, biti će vam toplo oko srca i sigurno vam neće biti žao. No neki se možda i pitaju što ako nisam baš spretan i ne mogu napraviti tako nešto? Toga se sigurno ne morate bojati. Dati ćemo vam nekoliko savjeta pomoću kojih ćete moći napraviti neke ukrase, i pri tome ne izgubiti živce nego se istinski zabaviti.

Prvi ukrasi koji će vam sigurno koristiti su oni ukrasi za bor. Njih možete stvarno jednostavno napraviti. Možete ih raditi od raznoga materijala. To sada ovisi koliko ste spretni i koliko imate iskustva u rađenju nekakvih ukrasa. Ako ste zbilja spretni, ukrase možete raditi od drveta ili od aluminija. Od drveta se rade tako da uzmete maleni komad drveta, i izrezbarite nekakav lik prema vašoj želji. To zahtjeva veliku predanost i spretnost. Ista stvar je i sa aluminijskim likovima. Za njih će vam trebati nekoliko malih metalnih šipki od kojih ćete nakon toga raditi likove prema svojoj želji. Spajati ćete ih u jedan lik, i na kraju staviti konac koji će taj ukras držati na boru. Ako niste baš toliko spretni, možete napraviti papirnate ukrase koji su također vrlo lijepi i sigurno će uljepšati vaše drvce. Sve što vam treba su papiri različitih boja koje ćete nakon toga rezati i spajati u razne likove koji vam se sviđaju. Još jedna mogućnost je to da uzmete nekakvo cvijeće ili neke biljke i spojite ih u malene buketiće, te koncem zakačite za drvce.

Osim ukrasa za drvce, možete raditi i razne ukrase i vijence koji će krasiti vaš stan. Trenutno je vrlo popularna vaza sa vodom koja drži svijeće. To se radi vrlo lagano. Uzmete neku manju vazu i napunite ju vodom. Možete u nju staviti i raznu rižu, gumbe, svakakve boje, i nakon toga staviti 4 male svijeće koje će plutati na vodi. To će izgledati zaista odlično. Ono što još možete raditi, a vrlo je jednostavno su vijenci. Sve što vam treba su trake raznih boja ili neka platina i malo slame ili nekog drugog materijala pomoću kojega ćete isplesti vijenac. Po svojoj želji stavljajte razne boje i razne ukrase na taj vijenac. Vijence možete staviti na stol, ili ih također možete objesiti na vrata ili na prozore. Ovo su samo neki od ukrasa koje možete iskoristiti i sami doma napraviti. Nemojte zaboraviti da ćete se sigurno dobro zabaviti dok ćete ih raditi i da ćete se dugo sjećati tog osjećaja.

Slični članci