Unajmiti catering ili ne?

Moglo bi vas iznenaditi, da će biti oko 30 posto od vašeg proračuna za vjenčanje potrošeno na hranu. Očito, ako ste na uskom proračunu, a zatim smanjite taj iznos, to pomogne da ostanete na stazi.

Ne činite to sami

Općenito vam ne predlažemo, da catering radite sami. Za neformalna vjenčanja ili vjenčanja na otvorenom ideja može proraditi, međutim može biti također izvor stresa i čak dodatnih troškova. Čak i ako vam prijatelji pripreme svu hranu, morate još uvijek briniti o tome kako ju zagrijati ili ohladiti i na koji način poslužiti. Možda ćete morati kupiti ili iznajmiti hladnjake i zadužiti nekoga za posluživanje jela, čak i ako je sve na švedskom stolu. Ovisno o vašem mjestu vjenčanja ćete možda morati također kupiti osiguranje. Iskusni catering ne samo da vam pomaže izbjeći neočekivane troškove, može vam pomoći kod pića, stolnjaka, pa čak kod vremenskog rasporeda usluga. Osim ako je netko u vašem krugu kuhar ili radi u cateringu, se više isplati plaćati netkog drugog za pripremu i posluživanje hrane. To ne znači, da se mora plaćati puno.

Ne poslužite obrok

Vjenčanje kasno poslijepodne jamči visoki catering račun jer je potrebno poslužiti večeru. No, postoje i druge opcije za sve tipove vjenčanja. Za neformalno vjenčanje bi mogli imati vjenčanje ujutro nakon kojeg bi poslužili tortu, kavu i pjenušac. Za više formalni prijam, mogli biste imati vjenčanje sredinom poslijepodneva nakon kojeg bi pripremili koktele, predjela i tortu. Što ako bi se odlučili za pomalo funky ili hip događaj, kdje bi vjenčanje počelo u 19:00 (ili kasnije) in nakon toga bife deserta?

Ručak ne večera

Ako želite imati obrok, razmislite o vjenčanju kasno jutro ili rano poslijepodne nakon kojeg bi slijedio ručak. Ljudi jedu i piju manje tijekom dana nego nakon vjenčanja navečer. Ručkove i brunch se može pripremiti iz jeftinijih namirnica kao što su quiches i salate umjesto očekivanih odrezaka ili piletine koji se očekuje uz večeru.

Pravi bife

Česta je zabluda da vam bife umjesto poslužen obrok uštedi novac. Dok obično to je slučaj, nije to uvijek točno. Ovisno o vrsti bifeja koji ste planirali je možda potreban isti broj konobara. Za bife treba više hrane nego kod posluženog obroka, zbog čega je na kraju možda cijena i veča. No, postoje svakako mogučnosti izbora hrane koje se mogu učiniti dobro za švedski stol i uštedjeti novac. To uključuje više ‘domaćeg’ izbora, kao što su roštilj, jela od tjestenine i salate, a manje hrane koja zahtijeva rezanje.

Pronađite pravi catering

Ne vjerujte svakoj riječi na internetnim stranicama lokalnih catering firmi. Odaberite catering koji odgovara vašim potrebama. Dogovorite degustaciju hrane kod tri do pet različitih cateringa i različitim rasponima cijena. Ponekad razlika nije u hrani nego u odječi konobara ili ugledu tvrtke. Nemojte odabrati catering kojeg koriste drugi – izaberite onog koji je pravi za vas.

Više na: http://www.soracatering.hr/

Slični članci