Kako biti dobar muž

CracklinTulip – flickr

Sto žena,sto ćudi. Iz tog je razloga vrlo teško dati neki univerzalan savjet i konkretno rješenje za to kako biti dobar muž. Svaka žena ima svoje prohtjeve i svoje viđenje braka i očekivanja kakav bi muž trebao biti. Neka žena možda želi macho muškarčinu,neka nježnog i osjećajnog tipa pjesničke duše,no velika većina njih ipak traži neku zlatnu sredinu između ova dva tipa. Mi ipak ne znamo tko što točno želi i očekuje,a u skladu s tim ne možemo dati točne i precizne upute za ponašanje, no možemo dati nekoliko prijedloga kojima možete poboljšati svoju ulogu dobrog supruga.

1.POKAŽITE RAZUMIJEVANJE ZA NJU I NJENE POTREBE. Mi žene smo ponekad vrlo čudna i naporna bića,nemojte to pokušavati shvatiti već samo prihvatite i pokažite razumijevanje. I dok ćete vi muškarci uskočiti i svoje traperice i tenisice i u 5minuta već biti u autu,mi ćemo provesti dva sata ispred ogledala i još se nekoliko puta vratiti po nešto. Zatim ćemo do najsitnijeg detalja cijeli izlazak prepričati prijateljici te sa nešto malo izostavljenih dijelova to isto pričati i mami. To su naše potrebe i naš način rada tih stvari,imajte razumijevanja za to. Prihvatite to i nemojte od toga raditi dramu i razlog za svađu. Naravno,sve u granicama normale,u nekim slučajevima i žene pretjeraju.

2.ZASLUŽITE POVJERENJE. Ovo bi značilo da budete iskreni te da ništa ne skrivate pred svojom suprugom,nije baš da morate reći svaki put kad ste počastili prijatelja kavom,no povjerenje dolazi u pitanje ukoliko bez dogovora napravite neki veći minus na računu. Isto vrijedi i za dolaske kući nakon posla i slične stvari,ukoliko iz dana u dan počnete dolaziti kući jako kasno povjerenje će se ozbiljno poljuljati.

3.POMOĆ OKO DJECE I KUĆANSKIH POSLOVA. Odbacite uvriježeno mišljenje kako pravi macho muškarac ne pomaže svojoj ženi oko kućanskih poslova i čuvanja djece. Zajedno dijelite kućanstvo i svakako je u redu da što više pomognete svojoj ženi i tako je rasteretite i pružite mogućnost i sebi i njoj da ste što više vremena zajedno. Djeca su plod zajedničke ljubavi i sva briga i skrb oko njih treba biti obostrana,koliko god je to najviše moguće.

4.NE ZABORAVLJAJTE NA DATUME I KOMPLIMENTE. Vrlo je bolno za svaku ženu kad shvati da njen suprug ne pamti ni najosnovnije datume poput godišnjice i rođendana,a kamoli da pamti kao ona datum kad su se prvi puta upoznali i poljubili. Zato muškarci,potrudite se i upamtite,a ako ne ide tako danas sva čuda tehnike posjeduje razne vrste alarma i podsjetnika tako da nikako ne možete promašiti. Bilo kakav znak pažnje je dovoljan da se žena osjeća najvoljenijom i najsretnijom na svijetu. Nije loše ni pokatkad uputiti kompliment ženi,pohvaliti novu majicu ili novu frizuru,učiniti da se osjeća lijepom i privlačnom.

5.DAJTE JOJ VRIJEME ZA NJU. Dopustite ženi da ima neko vrijeme posvećeno samo njoj. Neka sama odluči želi li ga iskoristiti tako da prošeće,popije kavu s prijateljicama ili se opusti u kadi sa mirisnim svijećama. Neka to vrijeme iskoristi samo za sebe i za svoj užitak,osjećat će se puno bolje i opuštenije.

6.TRUD. I ako Vam se čini da baš i ne shvaćate što biste to trebali učiniti da bi postali bolji muž nije bitno,samo se trudite. Činite bilo što što smatrate da bi bilo dobro,te da bi usrećilo vašu suprugu, svaki trud je dragocjen i nikako neće proći nezapaženo.

7.POSVETITE VRIJEME SEBI. U cijeloj ovoj priči,nikako nemojte zaboraviti na sebe. Trudite se raditi na sebi,vježbajte,vodite higijenu,vodite bogat društveni život te budite sretni. Teško je usrećiti nekog drugog ukoliko vi sami niste sretni te se ne osjećate dobro i zadovoljno. Samo zadovoljan muškarac može biti dobar muž.

Slični članci