Preporuka – TV serije koje nećete zaboraviti

U posljednjoj deceniji kao da se situacija kada je u pitanju TV program naglo popravila. Ako danas usporedimo kvalitetu nekih TV serija sa filmovima i to holivudskim hitovima, nekako će prevaga otići na stranu zaista dobrih TV serija.

Činjenica je i da brojne mreže kablovskih operatera konstantno proširuju svoju ponudu, tako da smo zatrpani brojnim kanalima, pa je ponekad teško napraviti dobar izbor što gledati. Zbog toga smo za vas pripremili ovu listu od nekoliko serija koje su sigurno odličnog kvaliteta i sigurno nećete zažaliti ni trenutka koji ste potrošili na njih. Listu smo načinili na osnovu ličnih impresija i ocjena te mišljenja korisnika sajta na kojem možete naći opise i za druge TV serije.

  1. Spartakus – Počeo prije dvije godine sa emitovanjem na HBO kanalu. Serija prati dešavanja vezana za legendarnog junaka stare Grčke – Spartaka. Do sada su snimljene 3 sezone, a treća sezona je upravo ovih dana završila sa emitovanjem. Svi oni koji uživaju u krvavim scenama nasilja, seksa, razvrata, spletki sigurno će biti oduševljeni ovim ostvarenjem. Ono što je produkcijski tim ove serije htio da napravi jeste serija koja će podsjećati na strip. Sve je rađeno po ugledu na već kultni film “Sin City”.

  2. How I Met Your Mother – Kako sam upoznao vašu majku – Poslije scena nasilja, krvi, seksa moramo malo da odmorimo, što možemo uraditi uz ovu genijalnu humorističnu seriju. Ona generacija koja je voljela seriju “Prijatelji”, sigurno neće odbiti ni ovo ostvarenje. Koncept je sličan. Glavni okvir radnje prati dešavanja u životu manje grupe prijatelja, a sva serija počinje pripovijedanjem glavnog junaka o tome kako je upoznao majku svoje djece. Međutim, kroz sate i sate zabave koji su do sada snimljeni još uvijek nismo saznali ime njihove majke niti kako ju je upoznao. Vjerovatno nećemo imati priliku saznati to kroz najmanje još nekoliko sezona.

  3. Fringe – Ova serija je na neki način nastavak popularnog serijala koji je, kao što su to uradili već pomenuti “Prijatelji”, osvojio čitav svijet. Ako vam nedostaju agenti Mulder i Sculy, nemojte mnogo čekati nego potražite sezone ove serije i uživajte u gotovo identičnom konceptu koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim ako volite SF žanr u kombinaciji sa detektivskom pričom i potkom. Ako ste već fanovi ovog serijala preporučujemo se da se okušate u nekom od zabavnih kvizova.

  4. Dexter – Kada smo se već dotakli ovog žanra nećemo oklijevati da vam preporučimo i ovu seriju. Međutim, dužni smo i da vas upozorimo. Ova serija nije za one koji imaju malo slabiji stomak. Ako ste uživali u filmovima o serijskim ubojicama, ova serija biće vaš favorit. Međutim, ovdje je koncept potpuno izvrnut. Glavni junak koji je serijski ubojica zapravo je i glavni detektiv koji lovi i brutalno ubija druge serijske ubojice. Jezivo zar ne?

  5. Games of Thrones – Igra prijestola – U ponedjeljak je krenulo emitovanje druge sezone ove serije na HBO kanalu za prostor ovog našeg dijela Europe. Sjajna priča koja će baciti na noge sve ljubitelje epske fantastike, rađena je po romanu i G. R. R. Martina i njegovog istoimenog bestselera. Ratovi, kraljevstva, zmajevi, spletke sve je ono što ćemo gledati u drugoj sezoni ove sjajne serije.

Ovu listu nemojte shvatiti kao nekakvu rang listu. Naime ovo su samo prijedlozi koji nisu rangirani kao top 5 serija. Vi izaberite prema sopstvenom ukusu ili naprosto zažmurite i ubodite prstom u ekran. Sigurno nećete pogriješiti.

Slični članci