Što obući za svadbu

Dobili ste poziv za vjenčanje svojih prijatelja, sretno ste zaokružili datum na kalendaru i započeli kupovinu  poklona kad ste odjednom shvatili da ne znate što bi obukli. Muškarcima je lako izabrati odjeću koju će odjenuti na vjenčanje jer oni uvijek nose odijelo i sada samo moraju promijeniti košulju, no djevojke prolaze brojne probleme s izborom odjeće.  No nemojte biti nervozni. Sve dok odjenete nešto u čemu ćete se osjećati ugodno provesti ćete se savršeno na tom vjenčanju.

Etiketa odijevanja može varirati ovisno o stilu vjenčanja Morat ćete nakratko postati detektiv, ali ne bojte se. Postoje naznake posvuda. Krenite s pozivnicom. Je li ozbiljna, crno –bijela pozivnica ili je neka šašava? Očito je da ako je pozivnica formalnija morate biti i vi, a ako je opuštenija onda možete biti i vi.  Razmislite o tome gdje će se vjenčanje odvijati – ako je na otvorenom izbjegavate odjeću koja može biti uhvaćena u vjetar – ne želite voditi bitku između vjetra i svoje čednosti!  Ako se vjenčanje odvija na toplom mjestu nemojte odjenuti previše toga i izbjegavate komplet s hlačama, već izaberite lepršavu haljinu koja će vam pomoći da vam ne bude prevruće. Ako je vjenčanje u otmjenom restoranu izaberite i vi malo otmjeniju odjeću.

Nemojte odjenuti nešto što bi mogli zasjeniti mladu, te izbjegavajte bijelu boju. Od kada su se počele nositi bijele vjenčanice, ženski uzvanici su izbjegavali nositi bijelu boju da bi mlada izgledala što unikatnije na svom vjenčanju i da bi joj taj dan bio još posebniji. Ako ipak odlučite odjenuti nešto u bijeloj boji budite pažljivi da vas ne bi zamijenili s mladom jer je počela nova moda u kojoj mlade ne nose vjenčanice nego haljine ili čak odijela. Odaberite neki zgodni nakit s kojim ćete upotpunite vaš izgled i ne zaboravite dodati malo boje.

Muškarci bi za vjenčanje trebali odjenuti odijelo te dodavati ili oduzimati slojeve ovisno o godišnjem dobu. Na primjer za zimsko vjenčanje obucite i prsluk i kaput, dok vam za ljetno vjenčanje to nije potrebno, te možete odjenuti samo košulju i prsluk, a izostaviti sako.  U slučaju da idete na vjenčanje s vašom djevojkom ili ženom probajte se košuljom uskladiti s njenom odjećom, na primjer ako ona nosi zelenu haljinu vi bi mogli odjenuti zelenu košulju.  Žene bi trebale odjenuti neku vedru haljinu jer je to ipak prilika za slavlje,  na primjer neku s cvjetnim uzorkom koje su postale novi modni hit, ili možete izabrati koktel haljinu koje dolaze u svim bojama spektra sve dok se u tome osjećate ugodno.  Ako ne volite nositi haljine odjenite neko svijetlo odijelo, no izbjegavajte ona zbog kojih ćete izgledati kao da idete na posao. Možete odjenuti svečanu majicu i neku slatku suknju sve dok ih lijepo skombinirate. Naravno neizbježan dio kompleta za vjenčanje su cipele na visoku petu, no ako se ne osjećate ugodno u njima nemojte pretjerivati.  Više ćete smijeha izazvati padajući s tih visokih peta ili bojeći se zaplesati nego da ste jednostavno došli u slatkim cipelama s niskom petom. No ako mislite da možete izdržati na petama bar neko vrijeme, ponesite sa sobom cipele na nisku petu i ostavite ih u autu, gdje ih lako možete preobuti ako vam zatreba.

Budite pažljivi da pri odabiru odjeće za vjenčanje odaberete nešto u čemu ćete se osjećati ugodno i u čemu se možete kretati , jer morate imati na umu da ćete provesti dugo vremena u toj odjevnoj kombinaciji te da ćete vjerojatno trebati i plesati. Opustite se i uživajte, ipak ste došli proslaviti vjenčanje vaših prijatelja.

Slični članci