Kako skinuti masne naslage

Ovaj članak biti će namijenjen prije svega svima onima koji se bore sa viškom kilograma. Ako imate višak kilograma i vježbate ili se bavite nekim sportom, a kilogrami jednostavno ne idu prema dolje, onda je očito da nešto pogrešno radite. Postoji nekoliko načina kako možete skinuti masne naslage i otopiti salo. Uz neke savijete i trikove sa kojima ćemo vas upoznati, vaš put prema zdravom tijelu i skidanju masnih naslaga postati će lakši.

PREHRANA

Prije sve morate promijeniti svoju prehranu. Način prehrane vas je doveo do toga gdje ste sada, a to je da se borite sa kilama. Morate izbaciti sve masne namirnice iz svoje prehrane. To uključuje brzu hranu, slatko, kolače, prženu hranu… koncentrirajte se na to da jedete što više voća i povrća , te hrane koja je bogata proteinima. Sigurno nećete uspjeti smršavjeti preko noći, no ako se držite zacrtanog plana uspjeti ćete. Sve te loše namirnice se ne probave dovoljno brzo i vaš metabolizam ih sa teškoćom probavlja. Onda one postaju masne naslage i talože se tamo gdje ima mjesta u tijelu. Tako stvaraju trbuh ili celulit. Konzumiranjem zdravih namirnica i bavljenjem sportom u isto vrijeme te zdrave namirnice će zamijeniti vaše masne naslage i salo će postajati sve mekše i mekše. Kada salo postane mekano, postati će ga moguće otopiti kroz znojenje. Dakle vaš prvi korak je da se počnete zdravije hraniti.

BAVLJENJE SPORTSKIM AKTIVNOSTIMA

Drugi korak je da odaberete neku vrstu sportske aktivnosti s pomoću koje ćete uspjeti otopiti vaše masne naslage. Naravno kao logičan izbor nameče se trčanje, jer njime ćete se najbrže početi znojiti i izbacivati sve nezdravo iz vašeg tijela. Trčanjem će vaše tijelo postajati sve jače i izdržljivije jer vam radi velika skupina mišića dok trčite. Za osobe sa ozbiljnim problemom sa kilogramima trčanje je sigurno prvi i najbolji izbor kako se riješiti kilaže.

Drugi izbor je skupina u koju spadaju rolanje, biciklizam, skejtanje i slična rekreacija. Za svaki od tih sportova ili bolje rečeno načina rekreiranja vaše tijelo će također ulagati veliki napor kako bi izvršilo zadane zadatke. Odredite si dionicu kojom želite ići i duljinu te dionice i svakodnevno ju prođite. Takav način vježbanja topiti će vaše naslage jer svi od ovih sportova pogađaju dio tijela gdje se talože masne naslage. Još jedna dobra alternativa je ples. Plesom ćete moći doći do vrlo vitke figure ako se prepustite takvom načinu vježbanja. Problem sa ovakvim načinima vježbanja je taj što ćete kilažu gubiti dosta sporo za razliku od trčanja.

Ako ste više tip za vježbanje u teretani, i tamo se vrlo efikasno možete riješiti masnih naslaga. Kao najbolji izbor nameću se traka za trčanje i sobni bicikl. Ako baš ne preferirate takav način vježbanja i više ste tip za utege, onda možete kombinirati svoje vježbanje sa utezima dok radite trbušnjake ili neku drugu vježbu koja će pogoditi dijelove tijela gdje su vam se taložile masne naslage. Ako niste sigurni kako to vježbati pitajte djelatnike u teretani za pomoć.

ŽELIM SMRŠAVJETI

Zadnje i najvažnije što morate napraviti je to da budete sigurni da želite otopiti masne naslage i da ne varate tokom oporavka vašeg tijela. Ako mislite da možete tu i tamo pojesti nešto prženo ili nešto slatko varate se. Morate biti odlučni i ići zadanim pravcem sve dok ne postanete zadovoljni svojim izgledom i dok ne vidite da na vašem tijelu više nema masnih naslaga koje su tamo prije bile. Svakodnevno konzumiranje zdravih namirnica na početku će vam biti teško, pogotovo zato što je vaše tijelo već stvorilo nekakvu ovisnost prema nezdravoj hrani i svako malo poželjeti ćete pojesti nešto nezdravo. Upravo tada se morate oduprijet i sjetiti se zašto radite na sebi i zašto želite skinuti masne naslage. Kako bi dobro izgledali i dobro se osjećali, a to je ono najbitnije.

Slični članci