Kako šišati kosu

Za neke ljude odlazak u frizerski salon je ugodno iskustvo, dok je za neke druge na listi stvari koje bi najmanje htjeli učiniti. Bilo da je to zbog cijene ili drugih čimbenika, ako odlučite samo šišati vlastitu kosu trebali bi imati neke stvari na umu. Ovo je naš vodič do savršeno ošišane kose :

Mokru kosu je puno lakše šišati nego suhu kosu, zbog toga vam je u frizerskom salonu uvijek operu prije šišanja. Započnite šišanje sa svježe opranom kosom, ne zaboravite nanijeti regenerator  i pomno je raščešljajte. Pored sebe  držite bočicu  vode sa raspršivačem tako da možete navlažiti kosu ako se počne sušiti dok vi radite na njoj.

Budite sigurni da su vam škare oštre kako bi izbjegli povlačenje vaše kose i neravno šišanje. Ako planirate šišati vašu ili nečiju drugu kosu redovito, predlažemo vam da uložite u profesionalne škare dizajnirane posebno na korištenje na kosi. Sami ste mogli primijetiti da vaša frizerka ima nekoliko vrsti različitih škara, kao što su one za skraćivanje, one za stanjivanje itd.

Bez obzira koji stil frizure izabrali, režite malo po malo, pogotovo ako ste početnik. Uvijek možete odrezati kosu malo kratko, no ako ste je odrezali zbilja prekratko ne možete napraviti ništa nego samo čekati da vam kosa izraste. Jednostavni stilovi su najbolji  kada se šišati sami, od njih najlakša će biti napraviti frizuru s jednakom duljinom posvuda.

Odlučite se za ukupnu dužinu i zatim podijelite kosu u dijelove. Ako ćete se osjećati lakše uzmite ravnalo i izmjerite koju dužinu želite pa provjerite na svakom novom dijelu jeste li na istoj dužini. Uzmite dio po dio kose, rasčešljajte ga, izmjerite dužinu i pažljivo odrežite višak, tako nastavite sve dok ne ošišate sve dijelove.

Ako niste sigurni možete li vi napraviti sve ovo sami, možda bi bilo najbolje da odete dok frizera da vam napraviti frizuru koju želite, pa sljedeći put kad se želite ošišati možete održati taj stil frizure. Samo trebati skratiti kosu  po jednakoj dužini svakih mjesec ili dva.

Još jedna ideja za jednostavan rez je da se nagnete i prebacite svu kosu preko glave i pažljivo je iščešljate. Radite u malenim dijelovima kose i krenite od jedne strane prema drugoj. Provjerite da vam se rez čini ravan i onda stanite uspravno.  Razdvojite kosu u sredini po počešljajte je. Provjerite pramenove kose sa kažiprstom i srednjim prstom  da vidite jeste li propustili neki dio i čini li vam se da je neki pramen duži nego sto bi trebao biti. Ako ga pronađete, pažljivo odrežite višak.

Ako imate kovrčavu kosu budite oprezni, šišajte vašu kosu duže nego sto želite jer će se vaše kovrče smanjiti nakon što se kosa osuši.  Ako vam je kosa jako gusta kosu podijelite u zbilja malene pramenove, jer ako pokušate ošišati previše kose odjednom nećete je ošišati ravno jer će se ona saviti između oštrica škara. Nakon svakog šišanja provjerite jeste li ošišali sve dijelove jednako. Najvažniji savjet je da si uzmete vremena, pogotovo prvih nekoliko puta što se šišate. Kao sve ostalo i šišanje će postati lakše uz malo vježbe. Nakon vježbanja s jednostavnijim stilovima možete se okušati u onim malo kompliciranijim. Dobro proučite savjete, pronađite neke video isječke koji vam mogu pomoći i pokušajte.

Slični članci