Kako razgaziti cipele

Kupili ste savršene cipele, ali malo su vam preuske i trebate ih razgaziti. Kako to učiniti? Ne brinite, ako su vaše cipele prave veličine, onda ih bez problema možete razgaziti i mrvicu raširiti. Evo kako.

Prvi način je: obujte ih i par dana nosite po kući. Naravno, ako je to prebolno, onda odustanite od toga, ali ako je potrebno tek malo ih razgaziti onda bi vaše cipele mogle biti spremne već nakon jednog ili dva dana nošenja po kući.

Ako to nije pomoglo, idemo dalje. Ako su te cipele kožne, morate ih zagrijati. O čemu mi to pričamo? Slušajte samo! Obujte tanke čarape i zatim nove cipele. Uzmite fen za kosu i zagrijte cipele, dok u isto vrijeme pomičete stopalo naprijed-nazad unutar cipele. To radite 20 do 30 sekundi, a nakon toga ugasite fen i ostavite cipele na nozi dok se ne ohlade. Ukoliko je potrebno, ponovite to nekoliko puta. Nakon što se cipele rastegnu, namažite ih nekim sredstvom za kožu, kako ne bi postale pretvrde zbog izloženosti vrućini. Možete pokušati i s hlađenjem. Uzmite vrećice za domaćinstvo, napunite ih trećinu s vodom i zatim stavite u cipelu. Zatim cipelu u zamrzivač dok se ne smrzne! Kad se voda u cipelama smrzne, izvadite ih iz zamrzivača i ostavite da se tope. Nakon tog postupka trebale bi vam odlično pristajati.

Imamo mi još kojeg asa u rukavu. Jeste li pokušali s mokrim novinama? Stavite ih što više u cipelu, ali tako da ona ne izgubi svoj pravi oblik. Ostavite ih unutra sve dok se cipela ne osuši, a zatim cipele isprobajte. Je li uspjelo??

Ako ni jedan od ovih pokušaja nije uspio, ne očajavate. Cipele odnesite postolaru, koji će jednostavno raširiti vaše cipele koliko je potrebno. Postolari imaju potrebne instrumente koji neće oštetiti cipelu!

Sad kad vaša cipela napokon paše vašem stopalu, izvedite je van i pokažite svima. No, ubuduće ipak pazite kod kupnje cipela da kupite one koje vam odgovaraju. Cipele se mogu razgaziti, ali to nije nimalo dobro za vaša stopala!

Slični članci