Upoznavanje s roditeljima vaše djevojke ili dečka?

Upoznavanje roditelja vaše djevojke ili dečka po prvi put može vas malo preplašiti. Možda se bojite da ćete slučajno razbiti najbolji porculan njezine majke ili da ćete reći nešto pogrešno ili pak proliti sok po cijelom stolu. Međutim, već sada morate prihvatiti da bi bilo koji od ovih događaja bio potpuno nesretan slučaj, te morate biti spremni i za njih, ali i za potpuno savršenu večer. Što god se dogodilo prilikom upoznavanja s roditeljima vašeg partnera morate biti svjesni toga da su i oni svjesni da ćete biti nervozni pa se neće toliko uvrijediti. No ako želite biti potpuno sigurni da će sve proći u najboljem redu, poslušajte sljedeće savjete.

upoznavanje-roditeljaNaravno prva odluka koju morate donijeti je što obući. Ako upoznajete roditelje vašeg partnera uz večeru u njihovom domu večernja toaleta ipak nije potrebna, no u isto vrijeme sportska odjevna kombinacija bila bi također pogrešan korak, samo u suprotnom smjeru. Najbolji obavit bio bi odabrati elegantniju verziju odjeće koju obično nosite, dakle klasična polo majica i traperice za njega ili pak ležerna haljina za nju. Prilikom prvog upoznavanja trebali bi donijeti mali dar, kao što je boca vina ili pak mali buket cvijeća. Ovi pokloni su prikladni i pokazuju vašu osjećajnost. Pitajte vašu djevojku ili dečka vole li njeni roditelji neku posebnu vrstu vina. Nemojte pretjerati prilikom odabira poklona jer bi se s pretjeranim poklonom njeni roditelji mogli osjećati nelagodno.

Iako oni znaju tko ste, stisak ruke i kratko predstavljanje biti će potrebno. Možda primijetite knjigu na stoliću koju vi isto čitate pa s time možete započeti razgovor no nemojte se praviti da znate o kojoj se knjizi radi samo da bi zvučali pametnije. Važno je da ne pričate o stvarima o kojim ne znate ništa jer ćete samo ispasti nepristojni. Već sada se trebate suočiti s time, da će vjerojatno vršiti neku verziju policijskog ispitivanja o vašem poslu, obitelji i o ostatku života.  Koje god pitanje vam roditelji vašeg partnera postavili morate biti svjesni toga da ako vi niste zadovoljni s vašim odgovorima ne mogu biti ni oni. Ako vas pitaju o vašem poslu, a vi trenutačno niste zaposleni nemojte jednostavno odgovoriti „Nemam posao“ već im objasnite koje vas područje najviše zanima te im recite da trenutačno tražite posao. Možete reći nešto poput : „Razmatram par opcija upravo, znam da stvarno volim povijest te bih volio raditi u tom području“. Najvažniji savjet koji možete dobiti, a ujedno i najlakši je da jednostavno budete ono što jeste, samo u malo manjoj količini. Oni ne žele upoznati robota bez osobnosti već osobu koja je osvojila srce njihovog djeteta. Nemojte se bojati osloboditi malo svog smisla za humora. Oni zaista žele da im se svidite, zato što žele da njihovo dijete bude sa dobrom osobom koja je usrećuje. Ako ste već zadovoljili taj najvažniji kriterij, male nespretnosti koje učinite tokom upoznavanja zaista će biti samo sitnice.

Slični članci