Kako ću joj reći da varam

Učinili ste nešto loše i sad morate plaćati za to. Bilo da vas je uhvatio trenutak strasti s neznankom ili ste imali dugotrajnu aferu s ljubavnicom, reći vašoj djevojci da ste je prevarili nije lak zadatak. Shvaćamo da to može biti zastrašujuće, pa ćemo vam pomoći sa savjetima kako joj reći da ste varali da bi iz tog razgovora izašli sa svim svojim udovima netaknutima.

Budite sigurni da joj želite reći. Ponekad, ako vašoj djevojci kažete istinu učinit ćete više štete nego koristi. Ako ste je prevarili, no shvatili ste da je to bila velika pogreška i sigurni ste da to nećete učiniti ponovno možda bi trebali zadržati istinu za sebe. No to ovisi o tome koliko se dobro možete nositi s krivnjom. Ako mislite da će vas krivnja izjesti dok na kraju ne bude prisiljeni otkriti što ste napravili, bolje vam je da odmah kažete istinu. Istinu bi trebali reći odmah ili je uopće ne reći, biti u središtu te situacije je previše opasno.

Razmislite koji su vaši razlozi da joj kažete. Idealno, razlog bi trebao biti zato što želite biti iskreni i otvoreni u vašoj vezi. Ne baš tako plemenit razlog je da joj kažete zbog toga što je druga žena prijetila da će joj ona reći prva. Istina o tome bi uvijek trebala doći od vas jer ako to čuje od nekog drugog biti će joj puno teže, pogotovo ako to bude druga žena. Ako joj želite reći istinu o prijevari zbog toga što mislite da će je to povrijediti i naljutiti dovoljno da ona prekine s vama, očito ne želite više biti u toj vezi pa ne budite kukavica već pokušajte biti muškarac i prekinite tu vezu sami.

Najvažnije je izabrati pravo vrijeme za otkrivanje afere. Što više vremena prođe između prijevare i vaše ispovijedi, imat ćete više problema uvjeriti ju da vam je stvarno žao. Također pokušajte stvoriti najbolju moguću situaciju za taj zastrašujući razgovor. To isključuje otkrivanje vaše tajne u javnosti. Nemojte ju odvesti na savršeni sastanak s masažom ili romantičnom večerom jer ćete joj to upropastiti s istinom o vašoj aferi, sačuvajte to za poslije.

Budući da ste joj vi vjerojatno najbliža osoba, trebali bi imati neke ideje kako će vaša djevojka reagirati na tu vijest. Zamislite najgori mogući scenarij. Hoće se biti toliko ljuta da će bacati vaše stvari na pločnik? Ili će biti toliko ljuta da će bacati stvari na vas? Ili će pak pasti u histeričan plač? Pripremite se za sve mogućnosti. Recite prijatelju da ćete možda morati prespavati kod njega, pripremite se da ćete ostati budni cijelu večer tješeći je dok ona plače i uklonite sve potencijalno oružje.

Započnite tako da ćete joj reći da je volite i onda joj recite da ste napravili pogrešku i da joj obećajte da nikada nećete napraviti nešto takvo ponovno. Ne mora znati sve strašne detalje u ovom trenutku, ali pazite da naglasite da emocije nisu bile uključene te da je to bio čisto fizički čin – u slučaju da pokušavate popraviti stvari sa svojom djevojkom to mora biti istina. Priznajte štetu koju je afera učinila vašoj vezi i pokušajte pokazati kajanje za svoje postupke. Nemojte joj stvarati pritisak da donese odluku o budućnosti vaše veze odmah, dajte joj vremena da prihvati vašu ispovijed.

Da ispravite vašu pogrešku nije dovoljno ne varati više, morat ćete obratiti dodatnu pozornost na vaš odnos i nositi se s preostalim gnjevom još dugo vremena. Stavite se u njene cipele i učinite sve što možete kako bi ispravili stvari, naposljetku to je bila vaša greška.

Slični članci