Postanite bloger za druge sajtove

Postanite bloger za druge sajtove

Puno je priče o pisanju vašeg vlastitog bloga, čak već i previše, ali što je sa prilikom da pišete blog za druge ljude?
Ima puno načina za zaradu ovako, a vi možete izabrati onaj koji vam najviše odgovara. Ima ljudi koji preživljavaju zbog “bloganja”, a taj novac nije uvijek od njihovog vlastitog bloga.

Sve što trebate je znati kako to napraviti i gdje tražiti za priliku.

Kao prvo, postoje stranice koje vam nude da pišete za njihovu mrežu blogova. Najbolji primjer za to je “Creative Weblogging”. Ovaj sajt ima velik broj blogova i mogućih prilika za koje se možete prijaviti i zaraditi.

Morate pokazati da imate nekakvog iskustva i znanja tako da ćete morati napraviti blog ako već nemate i održati ga “na životu” i u dobrom stanju na par mjeseci.

Drugi način je da pišete za druge kompanije na vašem blogu. Stranice poput “Pay U 2 Blog” koriste ovaj sistem i to radi vrlo dobro ako želite dodatnu zaradu od vašeg bloga.

Ako se predstavite kao profesionalni blogeraš nema razloga zašto nebi mogli održavati nekoliko blogova i pisati postove za njih.

Jednom kada počnete ne treba dugo vremena da nađete takav posao, morate samo biti predani njemu.

I za kraj, kao što savjetuje “Creative Weblogging”, ako želite postati profesionalan bloger za druge onda vrijedi imati iskustva, pa je preporučljivo napraviti vlastiti besplatan blog ako nemate nijedan.

Više o zaradi online na 101način.com

Slični članci