Kako deaktivirati facebook

Želite li izbrisati vaš profil zauvijek? Jeste li sigurni? Sigurno se nećete predomisliti? O tome su razmišljali programeri facebooka kad su postavljali opciju privremene deaktivacije profila. Kako izbrisati svoj profil, ali da ukoliko se želimo vratiti, nađemo sve naše podatke, prijatelje, slike i video zapise koje smo do tada stavljali na fejs? Privremena deaktivacija profila moguća je u postavkama kanala nakon što smo se logirali na naš profil. Prođimo sada točnu proceduru za deaktivaciju. Nakon što ste otvorili stranicu društvene mreže, kliknite na gornjem desnom kutu “Account”. Zatim iz padajućeg izbornika odaberite “Account settings”. Kliknite na “Deactivate your account”. Nakon toga, otvoriti će vam se stranica gdje vas pitaju zašto ste se odlučili izbrisati s facebooka. Upišite razloge (npr. ”Ovo je samo privremeni odlazak. Vratiti ću se uskoro.”), stavi kvačicu gdje piše da ne želite primate mailove od facebooka u budućnosti (ukoliko to ne želite, nije obavezno) i kliknite na “Conferm”. Sada upišite vašu lozinku i kliknite na “Conferm”. Nakon toga upišite captcha (šifru za potvrdu) I kliknite “Send”. Nakon ove procedure vaši prijatelji vas neće moći naći na popisu. Kada će posjetiti vaš profil, on neće biti dostupan. Vratiti se nakon ovakve deaktivacije je jednostavno:dovoljno je upisati username i lozinku i vratiti će se sve kao i prije.

Ako baš ne volite Facebook i želite trajno izbrisati svoj profil, postoji “sakriveni” link kojeg treba otvoriti (http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account). Nakon ovakvog brisanja, nije moguće vratiti se na svoj profil i sve što ste do tada imali (lista prijatelja, slike, video zapise itd.) biti će trajno izbrisani. Treba napomenuti da nakon definitivnog brisanja profila imate dva tjedna za razmisliti. Ako se u roku od dva tjedna logirate na vaš profil, trajno eliminiranje se poništava i možete nastaviti koristiti omiljenu društvenu mrežu kao i do tada.

Slični članci