Kako aktivirati novi facebook

Velike novosti za Facebook, baš kao što je i najavio Mark Zuckerberg u San Franciscu. Najveća novost je zasigurno Timeline – aplikacija koja transformira naš facebook profil u veliku stranicu poput dnevnika našega života. Osim ove novosti, tu su i novi glazbeni, video i novinarski sadržaji. Zaboravite stari homepage sa svim dugmićima i pripremite se za navgaciju među vašim sjećanjima online s jednostavnim klikom miša.  Timeline je krajem rujna zauzeo mjesto staroj vrsti profila, no bilo ga je moguće aktivirati i prije. Sve što je trebalo napraviti bilo je ući u facebook (link: https://www.facebook.com/login/reauth.php?next=https%3A%2F%2Fdevelopers.facebook.com%2Fapps) i slijediti upute kako biste stvorili novu aplikaciju. Treba napomenuti da će biti potrebno dati svoju identifikaciju tj. broj mobitela ili broj kreditne kartice.  Počnimo:

  1. Na gornjem desnom kutu kliknite “napravi aplikaciju”. Otvoriti će vam se polje gdje ćete morati napisati ime. Dajte mašti na volju jer ionako će vam ova aplikacija trebati samo kako biste aktivirali Timeline.
  2. Slijedeći korak je upis broja mobitele ili broja kreditne kartice. Označite polje gdje piše da prihvaćate uvijete i kliknite na “Next”.
  3. Dokažite kako niste automatski bot-ovi i upišite šifru koju vidite na slici. Kliknite na “Send”.
  4. Sad se nalazite na području kreiranja aplikacije. Kliknte na “Open graph”, ispunite zatražena polja i kliknite na “Prvi koraci”.
  5. Sada su pred vama sve opcije za kreiranje aplikacija. Idite do dna stranice i kliknite na “ Save changes and next” i tako nastavite, ignorirajući sve daljnje stranice.
  6. Sada ste napravili vlastitu aplikaciju i ne preostaje vam ništa drugo nego pričekati da vas facebook pozove na aktivaciju Timeline-a, što neće trajati dugo.

Novi dnenik Time prikuplja sve informacije vašeg profila na jednoj stranici postupne preko privremenog izbornika. Zanima vas što ste objavili u sječnju 2008.? Dovoljan je jedan klik kako biste to  i provjerili.

Slični članci