Što ispeći za dane kruha

Dani kruha su prije bili mnogo popularniji nego što se može zaključiti da su u ovo doba. Razloga je nekoliko, roditelji sve više rade pa ne mogu svojoj djeci napraviti nešto za dane kruha, nemaju financijske mogućnosti igrati se sa pečenjem raznih slastica, djeci je jednostavnije kupiti nešto i reći da su im to roditelji doma napravili, ili možda i najgora solucija, roditelji nemaju mašte što mogu napraviti za dane kruha. U ovome članku dati ćemo vam niz ideja i niz recepata kako da vaše dijete bude zadovoljno sa onime što će nositi u školu ili u vrtić. Ako vi pak na svome poslu također slavite dane kruha i potrebno je da sami nešto ispečete i donesete, nemojte očajavati. I za vas imamo nekoliko recepata. Ne morate se odmah bojati ako niste pre spretni u kuhinji, jer neki od ovih recepata biti će samo za one koji se prvi puta nalaze u kuhinji. Tako ćemo i podijeliti ovaj članak, na amatere, i one koji su dugi niz godina u kuhinji, no jednostavno nemaju ideju što mogu raditi za dane kruha.

ZA POČETNIKE U KUHINJI

Prvo što vi kao početnik u kuhinji morate savladati je to kako da napravite tijesto. Tijesto se mora napraviti, mora se dići, i od njega dalje možete krenuti sa vašim delikatesama. Prvo nabavite brašno, vodu, malo soli, jedno jaje i stavite to sve u jednu posudu. Nakon toga sve to izmješajte i ostavite da se digne. Sada kada imate smjesu možete dalje raditi. Najbolja stvar za vas koju možete napraviti za dane kruha je upravo kruh. Sa tijestom koje ste razvukli možete napraviti nekoliko kruhova za svačiji ukus i za svačija nepca. Napravite recimo 2 kruha. Jedan sa maslinama i drugi sa češnjakom i maslinovim uljem. Recept za prvi je jednostavan, u smjesu od tijesta koju ste dobili stavite narezane masline na 4 dijela. Nakon toga ponovno dobro zamijesite tijesto kako bi se podiglo i stavite ga u pećnicu na pola sata 200 stupnjeva. Vaš kruh je gotov. Drugi ćete napraviti slično. Napraviti ćete oblik kruha i na vrh postavljati sitno nasjeckani češnjak. Staviti ćete ga u pećnicu i nakon 20 minuta otvoriti pećnicu i namazati vrh kruha maslinovim uljem. Ovo su dva jednostavna recepta, i gotovo sigurno je da nećete pronaći nikoga kome ne odgovara barem jedan recept.

IDEJE ZA DANE KRUHA

Sada ćemo se prebaciti na one malo iskusnije u kuhinji, no na one koji nemaju ideju što bi mogli napraviti ove godine da bude drugačije. Odgovor vam može biti začuđujuće jednostavan i lagan. Otiđite prvo do svoje pekarne i pogledajte sve što se tamo nalazi. One stvari koje vam se najviše sviđaju možete kod kuće reproducirati i dodati nešto svoje kako bi vaš recept bio različit onome u pekari. Ako ste ipak malo zahtjevniji i želite napraviti nešto što će sve ostaviti bez daha, imamo i za to nekoliko savjeta. Prvo jelo koje rijetko kome padne na pamet a savršenog je okusa su štapići od kruha koju u sebi sadržavaju neki sastojak. Ne morate misliti da su to pogačice ili piroške, nego vrlo tanki štapići koji u sebi imaju recimo umak od jogurta, ili neki ljuti umak. To možete napraviti tako da kada umijesite tijesto, dodajete svoje umake na njega i izrežete ga na vrlo kratke trakice. Nakon toga stavite ga u pećnicu i dodajete sastojke po volji. Možete staviti sezam na njih, možete dodati maka na njih. Što god volite. Ako pak više volite da vam je djelo veliko i da svi mogu odmah vidjeti što ste napravili, onda možete napraviti neku od slastica za dane kruha koja će biti dovoljno velika za sve. Jedna takva može sigurno biti takozvana ruža. To možete napraviti tako da kruh oblikujete u obliku ruže. Dakle svaki nabor radite prema van. Nakon što je to gotovo pospite šećer u grudicama po njemu i malo cimeta. Dobiti ćete odličnu kombinaciju na kojoj će vam svi zavidjeti.

Ovo su bili neki savjeti što možete napraviti za dane kruha snalazili se vi dobro u kuhinji ili ne. Sve što vam je potrebno je malo slobodnog vremena i dobra volja, pa ni rezultati neće izostati. Ako će svima biti fino, vaše zadovoljstvo će biti još veće nego što ste možda pomislili prije nego ste odlučili bilo što napraviti.

Slični članci